IFA Berlín ve znamení „Smart“

Letos jsem se pracovně dostal na největší veletrh spotřební elektroniky v Evropě IFA Berlín. Zajímal jsme se tam hlavně o produkty pro sportovce a nebylo jich tam málo. To hlavní, co tam na mně hned povstupu dýchlo bylo všudy přítomné „smart.“

Výrobci sporttesterů Tom Tom a Garmin měli svoje stánky pár metrů od sebe. Zatímco Garmin se snažil upoutat barevnými variacemi pásků pro své špičkové modely Fenix 3 a Vivoactive, Tom Tom představil rovnou zbrusu nové hodinky Spark spojující v kompaktním provedení GPS, měření tepu, hudbu a chytré funkce.

Mezi výrobci chytrých hodinek se naopak strhla soutěž, které nabídnou prémiovější materiály, jako opravdový skvost vypadaly Motoroly Moto 360. Naopak výrobci sportovních náramku se pustili opačnou cestou a rozhodli se předvést několik zajímavých kousků na první pohled vypadjících jako klasické ručičkové hodinky.

Kromě nositelné elektroniky bylo v Berlíně k vidění soustu jiných zařízení vah, televizí, domácích spotřebičů všemožného určení, které byly něčím chytré. Dokázaly komunikovat s mobilem. Posílat zprávy přes internet a spousty věcí bez kterých se za pár let neobejdeme.

Tak jen doufám, že se pro samou techniku nepřestaneme hýbat.

Leave a Reply