5 tipů, jak se líčit na běh

Jsem žena a proto chci být hezká. Pořád, i při běhání nebo při sportování. A proč se vzdávat líčení i při výkonu? Vím, jaký make-up použít, aniž by ho pořádný trénink nebo lehký deštík nějak ohrozili. Zde jsou moje osvědčené tipy.

Když jsem nedávno na Instagramu vystavila svoji fotku z běžeckých závodů, spíš než můj výkon zaujal odstín mojí rtěnky. Razím teorii, že pokud se cítím hezky, odrazí se to i na tom, co dělám. Protože v týdnu mívám tréninky večer, jsem nalíčená z práce už od rána, proto si vybírám takové produkty, které vydrží opravdu hodně. Jako kosmetická redaktorka mám tu výhodu, že mi rukama prochází spousta novinek a tak je mám možnost zkoušet a porovnávat.

1. Volím kvalitní, přirozený základ

Pro každé líčení je důležité, aby bylo nanesené na pěstěnou pleť. Já místo krémů používám kvalitní olejíčky v bio kvalitě. Nejraději mám značky Éminence Organics ( www.eminence.cz), Nobilis Tilia (www.nobilis.cz), Inlight ( www.biorganca.cz). Aplikuji pár kapek na čistě umytou, ještě vlhkou pleť. Pár minut nechám přípravek vsáknout. Pokožka přírodní olej skvěle vstřebá a není po něm vůbec mastná. Teprve pak aplikuji make-up. Vybírám si přirozené make-upy, které splynou s pletí a nejde vidět, že jsem nalíčená. Nejlepší zkušenosti mám s make-upy od Lancôme, Chanelu, Clinique, Estée Lauder a teď zrovna používám skvělý přírodní make-up od Dr. Hauschka. Kvalitní make-up vydrží celý den a nevadí jim ani pot, ani jemný deštík. Kvůli zabarvení oblečení si make-up nedávám na krk, ale opatrně ho na hraně kosti roztírám doztracena.

2. Používám krémovou tvářenku

Jemný broskvový nebo jemně růžový odstín na líčkách dovede celé líčení rozzářit. Dávám přednost krémovým texturám bez perleti. Mastné proto, že působí přirozeně a pokud máte sušší pokožku na tvářích jako já, tvářenka ji ještě více nevysuší a neudělá tak na pleti nevzhledné, nepřirozené mapy. Tvářenku aplikuji prsty a jemně ji do kůže po nanesení make-upu vklepu. Vynikající krémové tvářenky má například značka Clarins, skvělé a za dobrou cenu jsou krémové tvářenky Douglas – mají zajímavé balení, které se při líčení dobře drží v ruce a můžete ji z balení aplikovat přímo na pleť.

3. U líčení očí používám podkladovou bázi

Aby mi oční stíny nezůstávaly v ohybu víčka, nesmazávaly se nebo neodpadávaly, jako první vrstvu použiju podklad, tzv. eye primer. Krémovou barvu nanáším plochým štětečkem na celé víčko. Teprve pak použiju stíny a tužku na oči. Zrovna teď používám Air Patrol – BB krémový podklad na oči od Benefitu, který prodávají v Sephoře. Řasenky používám různé a střídám je. I když nejsou voděodolné, drží. A nemusí být extra drahé. Dobré zkušenosti mám se značkou L‘ Oreál Paris a jejich False Lash Superstar, která se skládá ze dvou částí – bílé podkladové a černé.

4. Nebojím se výrazných rtů

Nemám ráda lesky na rty. Ty jsou pro dvacítky. Dáma má po vzoru elegantních Francouzek nosit rtěnku. Já mám ráda speciální výžívné tyčinky na rty, které rty vyhladí a dodají jím krásnou barvu. V kabelce mívám např. Chubby Stick od Clinique nebo Pure Color od Estée Lauder. Rtěnek mám v každé kabelce hned několik. Nejraději mám korálové nebo malinové odstíny. Mým favoritem je už několik měsíců rtěnka od módní značky Top Shop. Byla jsem k ní zpočátku skeptická. Rtěnka od módní značky – ta přece nemůže nic moc – říkala jsem si. A jak jsem byla překvapená. Je krémová, ale matná a dlouho vydrží. Můj oblíbený odstín? Rio Rio.

5. Maluji si nehty

I když lakování nepatří k líčení, k dekorativní kosmetice ano. A hezky nalakované nehty k outfitu běžkyně patří. Pamatuji si, jak moje kamarádka Lucka na svůj první půlmaraton měla odstín laku sladěný se svojí bundou – vypadala prostě skvěle. Já jsem celé léto nosila nehty sněhově bílé, teď nosím spíše krémové odstíny, protože při mé dlouhé délce výrazné odstíny vypadají vulgárně. Mám ráda značky Alessandro, skvělý je podkladový lak SuperFood Nailkale od Nailsinc, nadlak používám Miracle Gel Top Coat od Sally Hansen.

Leave a Reply