Golf v prudkých kopcích? Na Valašsku ano!

Kromě naší záliby v běhu také oba milujeme golf a tak jsme si ho na konci října společně užili ve Velkých Karlovicích – mezi roubenkami, kopečky, pasoucími se ovcemi, krávami a krajinou hrající všemi barvami podzimního listí. Proč píšeme o golfu teď v zimě? Protože ho tady můžete trénovat celý rok!

JAK TO VIDÍ SOŇA:

Zelenou kartu mám už sice dva roky, ale přiznám se, že jsem teď spíš běhala, než byla na greenu. Michal ho hraje a více než já, takže na rozdíl od mého začátečnického handicapu 54 má on 35,5. Když jsme nedávno byli na krásném víkendu na naší rodné Moravě, rozhodli jsme se, že kromě běžeckého závodu, wellnessu a dobrého jídla tady vyzkoušíme golf u hotelu Horal.

Devíti jamkové golfové hřiště je těsně pod ním a z terasy jde na něho hezky vidět. Zapůjčili jsme si hole a vozíky a vydali se hrát. Byla jsem nadšená z toho, že i když bylo příjemné počasí, na konci října už o golf moc zájem nebyl a tak jsme ještě s jedním flightem byli na hřišti sami.

Není to ale jednoduché hřiště na fyzičku. Protože je v chráněné krajinné oblasti, muselo se využít každého místa a tak je postavené tam, kde jsou v zimě sjezdovky – tedy v kopečcích. Nám naštěstí terén nevadí, protože díky běhání trailů už nějakou tu fyzičku máme. Zvláštní mi někdy připadalo řazení jamek za sebou. Když se třeba chcete dostat na druhou, musíte obejít soukromé stavení (kdy máte pocit, že někomu lezete málem na dvorek). Ale jinak jsem si hru užila tak, jak dlouho ne. Kochala se pasoucími ovcemi, nádhernými staveními jako z pohádky, vdechovala čerstvý vzduch. Prostě nádhera.

Nejhorší pro mne ale byla sedmá jamka – je totiž přímo nad vámi v tak prudkém kopci, že ani nevidíte vlajku. Nakonec jsem tam míček na několik pokusů dostala a pak už nás čekal závěr a vidina nadcházející masáže v hotelu Horal.

MOJE SHRNUTÍ:

Náročný terén, ale jedno z nejhezčích hřišť, kde jsem zatím hrála.

JAK TO VIDÍ MICHAL:

Nedávno jsem se při spintech zranil a tak jsem nemohl příliš trénovat. Přišel mi proto vhod wellness víkend ve Velkých Karlovicích. Zranění nohy mě vyřadilo z běžeckého tréninku, ale pohyb jsme si odpustit nedokázal.

Naše rozhodnutí vyzkoušet malé, doslova rodinné golfové hřiště v srdci Beskyd se ukázalo jako výtečné. Nádherné počasí, barvy horského podzimu a k tomu hřiště, které je sice krátké, ale velmi technické. Je to přesně ten golf, který mám rád. Nemusím pálit daleko, ale vždy se musím zamyslet kam hrát, aby výsledek nebyl tragédie. Vzhledem k tomu, že jsem byl silně omezený svým zraněním, rozhodl jsme se nepočítat skóre a prostě si užívat té nádhery. Díky tomu jsme prožili nádherné dopoledne se spoustou legrace. Mému pocitu pohody a klidu neskutečně pomohli velmi srdeční zaměstnanci celého resortu, ochotni kdykoliv pomoct. Dodávali člověku pocit, že je vítán.

MOJE SHRNUTÍ:

Hřiště je hodně těžké a fyzicky náročné. Za špatného počasí je možné využít indoor golf. Po hře se pak krásně relaxuje ve wellnessu a při skvělém jídle.

Leave a Reply