Suchá pokožka? Minulost!

Foto: Eucerin

V zimě nejenom mne, ale hodně běžců trápí vysušená pokožka na těle – mráz, vítr, chladné počasí a vrstvy oblečení se vybírají svoji daň. Není to nic příjemného. Zvlášť, když kůže začne být podrážděná a svědit. Co se mi osvědčilo?

 

Peelingy

Když moje kůže připomíná smirkový papír, sahám po tělovém peelingu. Vybírám si ale takové, které mají výživné složení – obsahují třeba bambucké máslo nebo olejovou složku. Při mytí mechanické částečky kůži vyhladí, rozproudí krev a odstraní suchá místa. Dělám to podle potřeby, ale stačí to tak dělat dvakrát týdně. Mně stačí i jednou. Hodně „brousím“ susší místa, jako jsou kotníky, paty, lokty a kolena.

Alternativou peelingů jsou také sisalové kartáče nebo loofové rukavice ( prodávají je téměř v každé drogerii). Ty používám na suchou pokožku. Masíruji krouživými pohyby směrem od nohou nahoru. Pak se osprchuji a namažu se tělovým olejem nebo výživným mlékem.

Výživná sprcha

Při suché pokožce vynechávám sprchové gely a raději používám sprchové oleje. Nejenom, že skvěle umyjí, ale také rovnou kůži vyživí. Je to skvělá varianta pro muže, kteří se neradi mažou tělovými přípravky. Po sprše je kůže regenerovaná, ale není lepivá, ani mastná. Sprchové oleje jsou skvělé z lékárny, kde je nabízí většina dermokosmetických značek.

Asi před dvěma lety mne zaujala jedna novinka – tělové mléko do sprchy od Nivea. Po umytí ve sprše přípravek nanesu na mokrou pokožku a pak hned smyju. Připomíná mi to, jako když se dává po umytí vlasů kondicinér 🙂 Kůži pak mám hladkou a voňavou. A klidně se hned můžu oblékat.

 

Ulevující péče

Když mám trénink, nemám ráda, když na kůži cítím nějaký tělový přípravek – mléko ani krém. I když to asi není pravda, mám pocit, že se pak hůře potím. Výživnou péči proto používám jen na noc. Čím víc do kosmetiky vidím, tím mám raději jednodušší věci. A tím jsou tělové oleje. Většinou si vybírám jednodruhové, které jsou lisované za studena. Nedám dopustit na kokosový nebo jojobový olej. Používám je ihned po sprše, na ještě vlhkou pokožku. Díky tomu se do kůže krásně vsáknou a nemastí. Pokud si chci olejovou péči užít, mám ráda kombinované tělové oleje, které voní, třeba po levanduli nebo bylinkách.

Někdy na olej nemám chuť, to pak sáhnu po tělovém mléku, které je lepší aplikovat na suchou pokožku. Skvělou zkušenost mám s tělovými mléky ( třeba Complete Repair nebo Aquaporin Active od Eucerinu – ty okamžitě fungují, zejména, pokud pokožka velmi podrážděná a svědí mne.) Z řady Aquaporin jsem už několikrát měla i jejich sprchový gel – obojí je balené do praktického obalu s pumpičkou ( pumpičky prostě miluju 🙂 ). Nádherně jemně a čistě voní a mám je ráda i po létě, kdy kůže potřebuje taky dost velkou vzpruhu.

 

Leave a Reply