7 důvodů, proč konečně vyběhnout mimo silnici

Běháte ve městě stále ty samé trasy a už vás to nebaví? A co zkusit vyběhnout do přírody? Terénní běhy vás možná překvapí více, než jste si mysleli. Proč je máme tolik rádi my?

1. Není to nuda

Běhání venku je takový výlet po krajině, akorát trochu rychlejší. Během pár hodin vidíte, co byste pěšky jen tak nezvládli a na kole byste si to zase nemohli vychutnat. Nebo se tam prostě nedostali.

2. Trénujeme fyzičku

V terénu na rovinky zapomeňte. Ano, někde jsou, ale střídají se s kopečky i seběhy. Je to stejně účinné, ale zábavnější než intervaly.

3. Skvěle zaměstnáváme hlavu

Když běžíme přírodou, je pořád se na co dívat. Krajina se mění a my tak často zapomeneme na to, že běžíme, jakým tempem a že vůbec pak nemyslíme ani to, že nemůžeme. Kilometry pak ubíhají téměř samy.

4. Objevujeme

Jsou místa, kam se dostanete jen po svých, kolikrát cestou v jinak známém terénu odbočíme na boční pěšinku a dostaneme tam, co jen tak někdo nevidí a je běžným turistům zcela skryté.

5. Máme rádi přírodu

Trailové běhy jsou svou podstatou spjaty s ochranou přírody. Při běhu se snažíme zanechat za sebou pokud možno nulovou stopu. Seznamujeme se s rostlinami a zvířaty v jejich přirozeném prostředí.

6. Potkáváme nové přátele

Na místech, kudy běháme, občas potkáme další běžce. Je jich méně, než ve městech a na cyklostezkách, ale právě proto spolu občas prohodíme pár slov a poznáváme tak zajímavé kamarády.

7. Poznáváme sebe sama

Běháme mnohdy místy, kde není možnost nějakého občerstvení a není tu ani signál, tak musíme spoléhat pouze na sebe a musíme si také umět poradit  se svojí hlavou. Někdy je to sice boj, dá se ale vycvičit!

 

 

Leave a Reply