Adidas Pure Boost ZG Joggingová stylovka

Je to už pár týdnů, co Soňa testovala Pure boost X. Ty jsou určeny jen pro ženy. Krátce na to Adidas představil další novinku a to Pure boost ZG. Ta je i pro muže, a tak jsem se jim na zoubek podíval já.

Oproti jiným Adidas boost mě na první pohled překvapily svou konstrukcí. Jednak je svršek z jednoho kusu, bez jazyka a tkaničky jsou spojeny pryžovými pásky přímo s mezipodešví. Potom právě mezipodešev je celá z pěny boost podobně jako u Ultraboostů, ale podešev není tenká pryž, ale centimetrová vrstva měkké pěny.

26686654391_c7926b889b_o

Díky této konstrukci je jasné, že bota nebude žádná super rychlá závodka. Rozhodl jsem se je vyzkoušet hlavně na svých regeneračních bězích po závodech a těžkých trénincích.

Už při prvním obutí jsem cítil, že mám nohy jako v bavlnce. Bohužel až na jednu malou drobnost. Bota má na „jazyku“ nebo spíše na části svršku, kde je normálně jazyk, našitý kus umělé kůže tak nešikovně, že pokud mám dotažené tkaničky, dře mě. Naštěstí mám pro silniční běh raději boty volně. Běhat se s nimi dá skoro bez tkaniček. Díky velmi pružnému materiálu svršku sedí bota perfektně i bez dotažení.

26147628384_5e27a583ff_o 26149859713_f8e2c3b445_o

Velmi měkká podešev neposkytuje tak skvělý grip jako Contitnetal, použitá například u Adidas Supernova Glide, ale to se od ní ani nečeká. Její hlavní účel je tlumení největších rázů, zejména u tak nenapravitelných patařů jako jsem já. Mezipodešev z pěny boost je také velmi měkká, ale navíc vrací energii z dopadu zpět do odrazu. Na to je potřeba si trošku zvyknout. Úžasné to je zejména v sebězích, kdy bota krásně odtlumí dopad na patu, ale po převalení na špičku nohu pěkně odpíchne od země.

Pro koho tyhle boty vlastně jsou? Jsou to opravdu velké stylovky, cítím se v nich cool. Není to ale jen o stylu. Ty boty jsou skvělé pro rekreační běhání po městě, jogging nebo regenerační tréninky. Tam jsou jako ryba ve vodě. Navíc je oceníte třeba po maratonu, kdy si je druhý den vezmete na cestu do práce a dáte tak nohám zasloužené pohodlí. Škoda jen těch zcela zbytečných kousků umělé kůže, které můžou někoho dřít.

PS: Ač to nejsou závodky, na Prima Runu jsem v nichj s Tomášem Maternou doběhl na 4. místě.

26728226256_8210224636_oPPS: Nezapomeňta na naši soutěž Fotosoutěž: #nemuzespridej.

 

Leave a Reply