9 důvodů, proč je super mít partnera běžce

Běžecký vztah je prostě fajn, my dva o tom můžeme vyprávět.  Toto jsou naše časem vyzkoušené věci:

1. Rozumí vám

Co jiní nechápou, běžec přesně ví. Soňa: Kdysi mi poštou přišly nové kompresky. Vybalila jsem je, ukázala je plna emocí kolegyní v práci – no pěkné podkolenky, a co jako? řekly mi. Tady jsem se s nadšením opravdu nesetkala. Když jsem to zavolala Michalovi, hned mi řekl, že to je skvělé, ať mu je okamžitě vyfotím a přes Viber pošlu. Takové kompresní podkolenky přece nejsou jen tak něco obyčejného!

2. Motivuje vás

Občas se každému stane, že se nám prostě z nějakého důvodu nechce. Jsme ale zvyklí běhat dohromady a tak, když jeden nejde, tomu druhému by to jen zkazil. Proto pak vyběhneme a za chvíli zjistíme, že se z nechtěného tréninku stal opravdu hezký. Nebo když nám to nejde a nemáme svůj den, ten druhý nás povzbudí, známe přesně svoji kondici a limity, proto si můžeme dovolit toho druhého popohnat – víme, že sílu určitě ještě má. Musí se na to ovšem citlivě!

3. Bude s vámi běhat kdykoliv a kdekoliv

Kamkoliv spolu jedete – ať je to na na výšlap do hor, k moři, na festival – všude máte téměř 100% jistotu, že si zaběháte. A v místech, která by nás jinak ani nenapadla. Takže takto jsme my proběhali vinohrady ve Francii, cestičky u moře v Monaku, maďarský okruh Formule 1, autodrom v Mostě nebo třeba ledovec. Na spoustu míst se teprve chystáme.

4. Máte parťáka na závody

Když jste sám, je někdy obtížné jezdit na závody. Samotného to člověka nebaví. Musíte buď mít běžeckou partičku a kamaráda, který ne však vždy může. Když ale máte běžeckého partnera doma, vždy se domluvíte na společných závodech, které vás baví oba. A ten pocit, kdy vás ten druhý čeká v cíli, ten se prostě nedá ničím popsat!

5. Získáváte společné přátele

Když spolu trávíte hodně času, ať už trénujete nebo jste na závodech, nakupujete v běžeckém obchodě nebo jste na nějaké akci, neustále se vám nabalují z obou stran další a další přátelé a kamarádi, kteří jsou zaměření stejně, jako vy. Je skvělé pozorovat, jak se pak  tato „běžecká rodinka“ neustále rozrůstá.

6. Nežárlí na běh

Pokud z páru běhá jen jeden, je velmi časté, že dříve, či později, začne ten druhý s nepříjemnými dotazy a poznámkami  typu: „Už zase pádíš někam ven?“ „Zase jsi tam potkal/a nějakého/kou ženskou/chlapa?“ A podobně.

Když se Soňou vyběhneme společně, vídáme spoustu běžců a běžkyň. Často se s nimi dáváme do řeči a mnozí jsou pak i našimi kamarády, viz předchozí bod.

7. Ví, jaké má kupovat dárky

Michal: Než jsme poznal Soňu, bylo pro mne období Vánoc a narozenin utrpením. Co koupit? Jak zvolit to nejlepší? Teď to mám snadné. Vždy vím,  co zrovna Soňa potřebuje, co by se jí hodilo nebo jaká nová vychytávka se objevila. Dříve neoblíbené období je teď vhodnou příležitostí podívat se, co je v běhu nového a třeba si pořídit i něco hezkého pro sebe.

8.  Tráví s vámi svůj čas

Když máte spoustu koníčků, je někdy těžké najít čas na to, být se svým partnerem. Pokud ale máte jako společné hobby běh, býváte společně spoustu času. I když máme každý hodně svých vlastních koníčků, tak běh je omezil na minimum. Téměř každý víkend spolu vyrážíme na závody nebo běžecké výlety.

9. Máte společné zážitky

Když spolu trávíte čas, navíc tak intenzivní aktivitou, jako je běh, není o zážitky nouze. Co spojí pár více, než společné proběhnutí za východem nebo západem slunce? I takové seznámení na závodech je vděčnou historkou. Naopak pocity ze společného survivalu jsou pro nás vděčným námětem k hovoru, který se nikdy neomrzí.

Že se nám to snadno říká? Že je velmi těžké takového partnera najít? Naše rada zní: choďte tam, kde se běžci soustřeďují – na závody, na běžecké tréninky a akce. Nebo na naše výběhy, kde a kdy jsou najdete na našem Instagramu a Facebooku. My se právě takto seznámili na půlmaratonu.

Leave a Reply