Testujeme letní běžeckou výbavu

Léto ještě nekončí! V čem jsme běhali v posledních dvou měsících? Přísnému testu na vlastních tělech a v různých terénech jsme tentokrát podrobili trička ze speciálních materiálů a běžecké kraťasy. Jak uspěly? 

MICHAL:

Tričko, které překvapí –  Puma PWR Cool

Než jsem ho začal testovat, říkal jsme si: „Co se dá vymyslet na obyčejném tričku?“ Hned po prvním proběhnutí však moje skepse opadla. Ukázalo se, že má hned několik zajímavých vychytávek, díky kterým se skvěle hodí do opravdu teplého počasí. Tou první je struktura látky – vytváří čtvercové buňky, mezi nimiž je vždy drobná mezírka. Tričko je tak jednak velmi prodyšné, navíc pot nevytváří na tkanině nevzhledné mapy, ale rozpixeluje se. Vypadá to, jako by takto přesně vypadat mělo a návrhář jednoduše vymyslel speciální vzor. Další skvělou věcí jsou na zádech a v podpaží všité panely z ještě prodyšnější tkaniny. Je tím zajištěn lepší odvod potu z nejexponovanějších míst. Třetí z nich je drobný silikonový držák na kabel od sluchátek. Maličkost, ale těm, kteří běhají s hudbou, může pomoct od uškrcení kabelem.

Můj verdikt:

Toto spolu s použitím plochých švů, jemnou našitou látkou v oblasti krku dělá z trika Puma PWR Cool dobrého přítele do nejteplejších počasí.

Kraťasy, které nebudete chtít sundat –  Craft Trail Rub 2v1

Není moc oblečení, které bych měl tak rád, jako kraťasy Craft. I přesto, že se jedná primárně o oblečení na traily, používám je i na silnici. A čím že si mě získaly? Funkcí dva v jednom –  kraťasy mají všité nohavičky s velmi mírnou kompresí. Ta nemá sice žádný vliv na regeneraci a proudění krve, ale zajistí, že nohavičky sedí perfektně na místě a nikam se nešoupou. Nehrozí díku tomu tak nenáviděný vlk, ani při opravdu dlouhých bězích. Kapsy, kapsy a zase kapsy! Když běžím delší běh, mám rád po ruce nějakou tyčinku, aspoň jeden gel a Magneslife. Pokud mám jiné kraťasy, musím přemýšlet, kam to všechno nacpu a musím si vzít  ještě alespoň ledvinku. S nimi ale ne. Mají hned několik kapes: jednu zapínací, dvě menší a jednu větší  – síťovanou. Ty drží svůj obsah na místě, jednoduše pomocí gumy. Poslední, co na nich oceňuji, je kvalitní pevný materiál. Nemusím se tak s nimi bát ani proběhnout křovím. Materiál prostě drží a netrhá se a mě chrání před podřením. Tato pevnost přináší jedinou nevýhodu a tou je menší prodyšnost. To může vadit běžcům, kteří raději běhají v chladu.

Můj verdikt:

Tyhle kraťasy mám tak rád, že je mám dvoje, abych měl jistotu, že kdokoliv poběžím nějaký delší běh budu mít jednu po ruce. Jde to tak daleko, že pokud je na závodě zrovna nemám, jsem z toho celý nesvůj.

SOŇA

Tílko, které drží  – Puma PWR Cool Tank Top

Minulý rok jsem celé léto, i v opravdu velkých vedrech, odběhala v tričkách s krátkými rukávy. Na tílka jsem zanevřela poté, když se mi po jednom běhu odřela kůže v podpaží. Když jsem se potila, holá kůže se třela, vše štípalo a pálilo – prostě jsem se musela otočit a vrátit se….Michal mi poradil, až zkusím vazelínu. Pomohla a tílkům jsem přišla na chuť. Jsou skvělá do opravdu velkých veder, podpaží pak dokonale větrá a necítím se tak přehřátá. Proto jsem byla zvědavá i na tuto novinku od Pumy.  Narozdíl od jiných tílek má však  jednu velkou přednost – nepotřebuji k němu podprsenku. Má v sobě všitou podporu, která působí kompresně – prsa zpevní a když běžím, cítím se komfortně. Mám standartní velikost 75B a to je myslím na tento typ triček ideální. Nejsem schopná říct, jak by top seděl u větších velikostí hrudníků, ale myslím, že tyto ženy by ani tento typ tílek nevyhledávaly. Kromě toho se mi osvědčil materiál s technologii Dry Cell, kde má tkanina na vnitřní straně speciální neviditelný potisk, který chladí, skvěle i velkých vedrech odvádí pot a já jsem se zbytečně nepřehřívala.

Můj verdikt:

Ideální top na tréninky v parném létě. Je funkční, skvělé na cesty ( nemusíte nosit další díl oblečení), výborně odvádí pot a ochlazuje. Já osobně jsem mívala jeden jediný zádrhel a myslím, že to bylo spíše mou nešikovností, než tričkem – při navlékání jsem se občas do všité podpory zamotala 🙂

Legíny pro parádnice – Royal Butterfly od Nessi Sport

Když jsem asi před rokem uviděla v časopise Run test originálních legín Nessi, hned jsem si je pro jejich neotřelý a krásný design zapamatovala. Samozřejmě mi neuniklo, že v nich běhá i Miloš Škorpil, ten design se nedá s ničím splést! V testu časopisu vyšlo, že kromě toho, že jsou krásné, jsou také skvěle funkční. Což mnohdy nebývá – design bývá nad kvalitou. Tak jsem si je chtěla vybrat i já. Jenže ouha. Vyberte si jedny, z takového množství vzorů, barev, délek. To je nadlidský výkon! Zvolila jsem nakonec nový model Royal Butterfly inspirovaný vzorem motýlích křídel – výrazný, zajímavý, ten nepůjde přehlédnout! I když se mi líbí legíny s třičtvrteční délkou pod kolena, vybrala jsem si nakonec ty kratší. Bylo to z důvodu, že téměř vždy nosím kompresní podkolenky a to se mi s ¾ legínami nelíbí. Navíc bych se v létě asi upekla. Když jsem je testovala, zjistila jsem, jak moc jsou pohodlné. Nikde netlačily, nedřely, ploché švy mi naprosto vyhovovaly. Mám ráda kapsičky na zip a tu legíny mají vzadu, na straně. Ideální na kapesník a klíče. To, že značku vymysleli a testují běžci je pravda – materiál skvěle dýchá a odvádí pot.

Můj verdikt:

Nejenom na první pohled krásné a designem neotřelé legíny, ale také pohodlné a funkční. Jedinou výtku mám ke švu uprostřed klína. Spolu s designem motýlích křídel ho příliš zdůrazňuje. Mám však od Nessi i sukýnku se všitými elasťáky a tam je to na jedničku! Už pokukuji po dalších, jsou tak krásné. Sami uvidíte, jaký v nich sklidíte ohlas a chválu.

Leave a Reply