Náš běžecký víkend ve Svaté Kateřině

Běžeckých akcí je hodně – závody, tréninky, kempy… ale takový víkend, věnovaný jen tomuto sportu, uprostřed malebné krajiny na Vysočině, tak to jsme si nemohli nechat ujít. Vypravili jsme se proto do Svaté Kateřiny nedaleko Počátek, kde jsme vše otestovali.

 

IMG_4242

Svatá Kateřina je resort u stejnojmenného pramene, kam se jezdí hlavně relaxovat a odpočívat. Já tu byla už několikrát. Avšak nikdy jsem tu zatím neběhala, jen odpalovala golfové míčky, jezdila na koni nebo se dávala do kupy ve zdějším wellness. Jenže krajina je tu opravdu nádherná a pro běh přímo stvořená  – trochu kopečky, lesy a louky, plus pro běžce nabitý program plný teorie i praxe, tak to bude ono!

IMG_4262

IMG_4290

IMG_4207Program začínal už v pátek ( ukázkový trénink s učením běžecké abecedy a také povídáním o běhu). Tohle jsme ale bohužel kvůli zácpám nestihli. Sobota ráno velela vstávat brzy. V půl osmé se pěkně protáhnout se skupinkou stejných nadšenců, jako jsme my a pod vedením zkušeného trenéra ( kterého dobře známe z tréninků Nike), pětibojaře a triatlonisty Honzy Jakubíčka. A jak na to, je tady v našem videu s Honzou:

Po strečinku jsme si zaběhli devět kilometrů. Nádhera – mezi stromy prosvítající slunce a čerstvý vzduch – co víc si přát?

IMG_4250Běhání není jenom o praxi a tak jsme se taky vzdělávali. Čekala nás teoretická část – Honza nám ukázal jak si rozložit trénink, na co myslet, aby vedl k výsledkům a nebyl jen zbytečným plýtváním energií. Zmínil se také o důležitosti regenerace a odpočinku, na což jsme později také mysleli a při první možné příležitosti se mu věnovali.

IMG_4306

Jakýže máme běžecký styl? Tak pěkně na běhátko a Honza nás natočil kamerou. K tomu ještě krátké úseky venku a dopodrobna to rozebrat. Michal příliš dopadá na paty, ale má dobrý náklon těla, já bych zase mohla tělo naklonit více dopředu. Naštěstí pronace ani supinace se nás moc netýká. Ufff…..

IMG_4257

IMG_4254Pak žádné odpočívání! Pěkně do rukou mapu a jde se na orienťák! Pomóóc! Já nemám orientační styl a ztratím se! Protestovala jsem. Naštěstí okolí dobře znám a tak jsem aspoň tušila první stanoviště. Juchůůů! Našla jsem! Pak druhé, třetí a konečné – bylo to tak zábavné! Ano, byl to můj první orienťák v životě, takže euforie byla velká. Sice to na žádnou medaili nebylo, ale Michal byl třetí a vyhrál svoji oblíbenou zelenou fidorku.

IMG_4266

Pak nás podle programu čekala jóga, ale Michal byl tak unavený, že na pokoji usnul a tak jsme pak šli do wellness, kde nás vířivka a sauna postavily na nohy. Zakončila to sportovní masáž – oba v jedné místnosti, no co vám budu říkat, paráda. Až na to, že půl hodiny uteče jako voda. Večer jsme jen padli do postele a spali jako miminka.

V neděli opět výběh v půl osmé a pak zlatý hřeb víkendu. Závody, kde bylo možné vyhrát běžecké boty. Skvělá motivace! Honza připravil dvou kilometrový okruh v lese, pěkně dva kopečky a pak rychle z kopce do cíle.

IMG_4296IMG_4305První jsme nebyli, zato jsme si to užili každým coulem!

IMG_4307

Byl to opravdu skvěle strávený víkend! Zábavný, v krásném prostředí, s užasnými lidmi a programem, který zaujme začátečníka i toho, kdo běhá už dlouho. Jen škoda, že další taková akce bude až zase na jaře. Jak jsme se však dozvěděli od ostaních běžců, většina tento víkend dostala jako originální dárek. Hmm, narozeniny budu mít až v květnu, svátek taky až za půl roku….takže Ježíšku – jen abys dopředu věděl. Byla jsem letos mooooc a mooooc hodná!

IMG_4260

 

 

Leave a Reply