Otestovali jsme: Puma Ignite Dual

Hledáte pohodlné boty které vám pomůžou zvládnout první desítku, půlmaraton a nezaleknou se ani maratonu? Boty, díky kterým se nemusíte bát, když před vámi v parku najednou zmizí cesta a vy vběhnete na nezpevněný povrch? Podívejte se, jak to zvládají Puma Ignite Dual.

MICHAL

Boty Puma Ignite jsme si oblíbil na už před nějakým časem. Považuji je za skvělou volbu pro městské běhání. Nejen, že mají skvělý odpich, ale nádherně žehlí, když v nich běžím po kostkách. Přece jenom mě na nich vadila jejich až přílišná robustnost. Ne, že by to při mé váze už nebylo jedno, navíc ta bota díky tomu něco vydrží, ale prostě mám rád, když o botě na noze jednoduše nevím.

Na konci léta však Puma přišla se skvělou novinkou Ignite Dual. Odlehčená verze Ignitů, v novém agresivnějším designu, nikoho nenechá na pochybách, že se jedná o čistokrevnou běžečku.

29737654824_e2416ef729_o

Velice jemný a prodyšný svršek je až překvapivě pevný. Po doladění správného utažení tkaniček, je to na noze přesně ono. Takže vybíháme.

Pro první kilometry jsme si vybrali kombinaci běhu po asfaltu a v parku. V berlínském Grunenwaldu nejsou jen zpevněné cesty, ale také písčité pláže, na mnoha místech je vysoká vrstva písku i na samotných cestách. Při tom jsme ocenil tvarování mezipodešve, která na botě vytváří šípový vzor, jako na terénních pneumatikách. Totéž jsme si užíval při běhu v zámecké oboře. Bota sice není trialová, ale drobné výlety na nezpevněný povrch ji nijak nezaskočí.

29349241512_4074c81460_o

To, co považuji u Ignite za největší plus, je žehlení povrchu při zachování stability a rychlosti. V tomto se u Dualů nic nezměnilo. Stále dokáží podržet a při běhu po pražské Náplavce mám téměř pocit, jako bych běžel po závodní dráze.

Pěna Ignite krásně nakopává při seběhu, tak stačí jen náklon a zbytek obstarají boty. Krásný pocit, kterému se vyrovná málo co.

30046561960_105105139b_o

Tyhle boty rozhodně stojí za to vyzkoušet, patří mezi několik málo modelů, které považuji za jistou volbu, pokud budete hledat boty, určitě si je zkuste a třeba se proběhněte po prodejně, uvidíte, jestli budete mít stejný pocit jako já.

 

SOŇA

Boty Puma Ignite mám už třetí – v jedněch jsem běhala v zimě – můj test je tady. A na léto jsem měla prodyšnější, v zářivě žluté verzi. Když se mi však do rukou dostal nejnovější model Dual, byla jsem mile překvapená.

30282156421_8ec26a343b_o

Designově se opravdu povedly a na první pohled působily více jako běžecké. Moc se mi u nich líbil tenký jazyk, který se po závázání bot přizpůsobil noze a vůbec jsem o něm při běhu nevěděla.  Testovala jsem je od konce léta. Jako první výběh v nich byl v berlínském parku Grunenwald, který nás překvapil svým povrchem – hodně cestiček bylo písčitých, což je dost náročný povrch.

30071320570_ba77310488_o

Boty si s ním poradily dobře a ikdyž nejsou určené do terénu, pěkně držely nohy a při výběhu do kopce či při sbíhání na písku. Dobře se v nich běhá i po šotolině, ale občas se do podrážky zachytí sem nějaký kamínek, který však jde snadno vyndat. Je to ale také tím, že na tento povrch nejsou určené. Na asfaltu se v nich běhá komfortně, jsou lehčí, než jejich předchůdkyně a také lépe větrají.

Na co jsem si však ze začátku musela zvykat, je širší přední část mezipodešve. Měla jsem nejprve pocit, že v nich při každém kroku plácám a musela jsem upravit techniku došlapu, jinak boty ( tedy spíš moje nohy v nich) dělaly hrozný rámus. Když jsem však upravila styl a hlídala si došlap, běh se stal tišším a dokonce se mi pak na asfaltu běželo tak dobře, že mě Michal musel brzdit v rychlosti.

30332879446_cf710b6acd_o

Boty dobře zvládly tréninky okolo patnácti kilometrů a pokud chcete pružnou, pohodlnou botu, která vás donutí hlídat si styl, tak určitě nešlápnete vedle a dobrá je i jejich cena.

Leave a Reply