Jak jsme rozsvítili Prahu

Foto: Adidas

Když jsme se minulý rok, kvůli našemu odjezdu na půlmaraton v Beaujoilais, nemohli zúčastnit originálního běhu ve tmě se světelnými efekty, tak o to víc jsme si ho letos ohlídali. Běžet večerní Prahou a absolvovat zajímavé světelné zastávky s plněním úkolů – to se jen tak nevidí. Jaká tedy byla letošní běžecká akce Adidas Rozsviť Prahu?

Značka Adidas mívá jednou až dvakrát do roka akce pro běžce, které jsou zaměřené spíše na prožitek, než na výkon. A právě o tom byl i minulý čtvrtek, když jsme startovali z pražského výstavistě v Holešovicích. O akci jsme se dozvěděli na Facebooku a kdo se na ní chtěl dostat ( celkem to bylo 50 registrací po dvou), musel splnit jednoduchý úkol na Instagramu.

IMG_5185

Hned u registrace jsme dostali svítící náramky a číslo, které určovalo skupinu, se kterou poběžíme. My jsme byli ve skupině 1 – tedy v té nejrychlejší s nejdelší trasou 10 km, vedená Honzou Pernicou. Krátké rozhřátí, svítící tyčky do ruky a běžíme směr Trojský most. Záříme a auta na nás troubí. Sbíháme k Vltavě, profrčíme pod mostem a už se ženeme k Libni.

Yan Renelt

Tady nás čeká první zastavení. Bubeník, nám tluče do rytmu a my v něm předvádíme ukázkový skiping. Zrychlující se tempo kouzlí světelnou show s logem akce.

Yan Renelt

Běžíme dál. Tma houstne a i když nám v rukou svítí světelné tyče, mám co dělat, abych vůbec viděla, kam šlapu. Moje mírná nervozita je ta tam, protože najednou jsme u druhého stanoviště – a my plníme další úkol. Přeběhnout laserem prošpikovanou trať tak, abychom se žádného paprsku nedotkli. Pokud by se tak stalo, rozvítí se červeně. Jsme šikovní a daří se nám to. Nakonec jeden laser protíná pouze jeden z trenérů, aby nás pobavil.

IMG_5171

Pak rychle, rychle, makáme dál až po Libeňský most, kde nás čeká zářivá alchymistická laboratoř. Hrajeme si s barevnými plamínky a pijeme floreskující nápoje. Vše hraje neonovými barvami.

20161027_0155

A zase dál, dostáváme se k poslednímu stanovišti. Připadáme si, jako bychom se vrátili do dětství – přeskakujeme svítící švihadlo, podbíháme ho, hrajeme si. Barvy září a my nevíme, kam dříve s očima. Zdržujeme se až příliš dlouho, začíná nás dohánět druhá skupina, a tak rychle vyrážíme k cíli.  Je v industriální budově bývalé továrny, v Holešovicích.

IMG_8801

Cíl ale není konec. Rozjíždí se běžecká party. Zasadit světelný kolík do loga akce, rychle se převléknout do suchého a dát si něco dobrého k snědku a pití. A pak? Jen se bavit a užívat si v rytmu hudby z mixážního pultu DJe.

A naše hodnocení? Jedinečná běžecká akce, určená pro všechny, co běhají, bez rozdílu výkonnosti. Zanechá svítivé a barevné vzpomínky opravdu na dlouho. Takže si ji příští rok určitě nenecháme ujít. Vřele ji všem doporučujeme!

untitled-2512

 

 

 

Leave a Reply