15 věcí, co jste o nás ještě asi nevěděli

Je tady začátek roku a tak jdeme s kůží na trh. I když čtete naše články, existuje asi pár věcí, které o nás netušíte. Tady jsou:

  1. Jsme dost často roztržití – Soňa například nadiktuje úplně jinou adresu do navigace, než máme jet a pak se divíme, proč jsme v Letňanech, a ne na Černém mostě. Rádi si proto říkáme, že jsme Mimoni, a tak si mezi sebou rádi dáváme dárky s tématikou Mimoňů. Michal má přívěsek a Soňa velkého plyšáka.
  1. Máme fóbie – Michal se bojí výšek. Stačí, aby vyšel do druhého patra po schodech a začíná mu stoupat tep a ztrácí rovnováhu. Soňa proti tomu nesnáší karty, a tak má velké štěstí, že nehraje fotbal.
  1. Pokud se nevyspíme aspoň osm hodin, jsme druhý den k nepoužití – bez energie, nálady a plazíme se jako mrtvoly. Michal navíc musí hned ráno dostat své oblíbené dvojité espresso, jinak je to s ním opravdu k nevydržení.
  1. Při tréninku je ve sbíhání z kopce lepší Michal, ve vybíhání kopců vede zase Soňa. Často je to důvod našich neshod, zvlášť, když chceme běhat spolu a vedle sebe.
  1. Oba milujeme jídlo. Máme proto takové svoje rituály. Ve středu po tréninku jdeme na sushi a často chodíme do Jindřišské na „jatýrka“ – grilovaná kuřeci jatýrka s brusinkami a k tomu pečené brambory s červenou řepou. Nikdy jim neodoláme a dáváme si je večer po práci i několikrát do měsíce.
  1. Co by věřil jen málokdo, Soňa miluje ostrá jídla. Proto jí při cestě po Indii kolegové začali říkat plechová huba. I když si Michal k jatýrkům dá vždy ostrou jalapeno majonézu, Soňa ho vždy trumfne mega ostrou salsou.
  1. Nemáme doma myčku. Máme tak špatně řešenou kuchyň, že by se nám tam nevešla. Proto si každý myslíme, že právě on myje víc nádobí, než ten druhý.
  1. Přestože v kuchyni nemáme moc místa, viz předchozí bod, a protože Michal zbožňuje kávu, vypadá to tam jako v malé kavárně. Profi kávovar, high tech kávomlýnek a všude rozsypaný lógr nebo kávová zrnka. Ale voní to tam nádherně!
  1. Když k nám přijdete na návštěvu, hned poznáte, že jste u běžců – běžecké oblečení i boty jsou všude. Kam schovat 40 párů běžeckých bot a tu spoustu oblečení, které prostě potřebujeme?
  1. V obýváku, jako jeho součást, máme podložku na cvičení. Michal na ní maximálně leží. Soňa cvičí každé ráno a proto nemá cenu ji každý den uklízet.
  1. O víkendu nejraději běháme okolo oběda. Trvá nám, než se pořádně vyspíme, uděláme si pořádnou snídani a tu ještě strávíme. Má to jednu výhodu – v tuto dobu není nikde moc lidí.
  1. Jsme tvrdohlaví (býk a beran) a tak se rádi se hádáme. Když se pohádáme, nejlépe funguje, když ten druhý řekne něco vtipného. Začneme se oba smát a vzduch je pročištěn.
  1. Největším důvodem našich hádek jsou míchaná vajíčka. Michal je má rád tekuté, takže vypadají polosyrová. Soňa zase pořádně uvařené. Nikdo nechce ustoupit. Po několika náročných snídaňových ránech jsme se dohodli, že nejprve jdou na talíř Michalovi, teprve po pořádném dokončení Soně.
  1. Když píšeme na blog, nesmí jeden do druhého mluvit a rušit ho. To je pak oheň na střeše. Soňa nosí při psaní špunty. Michal má rád trochu hluku na pozadí, ale nikdo v tu chvíli po něm nesmí nic chtít.
  1. Jsme spolu už skoro dva roky, ale nikdy jsme spolu ještě nebyli v kině. Přestože jsme oba milovníci hezkých filmů, vždy nám do toho něco „důležitého“ vlezlo, takže se koukáme na filmy doma.

1 komentář

  1. Hehe, pěkný, docela jsem se pobavila 🙂 Snad jste se dneska vyspali do růžova a máte fajn pondělí!

Leave a Reply