Otestovali jsme: kompresní podkolenky CEP Merino

To, že rádi běháme v kompresních věcech, je známo. A trénujeme v nich i v zimě, v mrazech, ve sněhu. Tři měsíce jsme teď testovali podkolenky od německé značky CEP, které slibovaly kromě komprese také teplo a komfort. Jak obstály?

 

SOŇA:

Se značkou CEP jsem se poprvé seznámila na svém prvním závodě na Night Run na Letné. Nechápala jsem, proč tam tehdy má tolik běžců svítivé podkolenky. Aby ne, když jste je tu mohli zdarma otestovat. Viděla jsem to poprvé. Líbilo se mi to, ale až teprve později jsem zjistila, k čemu vlastně slouží.

32215627850_8fb57daa19_o

Hodně známých mi CEP doporučovalo a tak jsem je chtěla také vyzkoušet. Protože právě začínala zima, volba padla na Merino, které kromě speciálních vlákem obsahují také pravou merino vlnu, která je známá svou údržbou tepla, i když máte tkaninu mokrou.

Zaujalo mne, že tady při koupi stačil pouze jeden údaj – obvod lýtka. Na rozdíl od jiných značek nebylo důležité, jakou máme velikost chodidla. Vybrala jsem si neutrální kombinaci černé a atracitové, protože ty se hodí ke všemu a v zimě je stejně nosím pod bězeckými kalhotami. Když přišly, líbilo se mi, že jsou podkolenky označené podle kařdého chodila – levá, pravá.

A jak se mi v nich běhalo? Parádně, takže v nich běhám pořád. Byla jsem překvapená – podkolenky, i když obsahují ovčí vlnu, „nekoušou“. Mají ploché švy u prstů, takže nikde nedřou, je v nich krásně teplo i v třeskutých mrazech. Komprese je příjemná a tak akorát, oproti jiným značkám kompresek však není tak silná v nártu. A pro mě nejlepší vlastnost? Když jsem bez návleků běhala v čerstvém sněhu, ani jsem si nevšimla, že mám podkolenky úplně promočené – to jsem zjistila až doma. Bylo mi totiž pořád teplo.

Sonin verdikt:

Nemalá investice za podkolenky se vyplatí. Jsou antibakteriální, materiál drží, komprese je rovnoměrná a správná a mít nohy v teple – to stojí fakt za to.

IMG_4847

MICHAL:

Protože mívám v chladných měsících velké svalové problémy, hledal jsem něco, co by mi pomohlo. A našel jsem – Merino kompresky CEP. CEP jsem si vyzkoušel již dříve, byly to mé první kompresky, tehdy jsem si je koupil den před maratonem a byl z nich nadšený. Od té doby běhám delší běhy zásadně v kompreskách.

31750685374_ac66759428_o

Mnoho lidí si nedokáže představit vlněné ponožky, které by se daly použít na sport. Jenže merino je skvělé v tom, že hřeje i v tenké vrstvě. Takže srovnávat je s ponožkami od babičky vůbec nejde. Tedy vlastně ano. Jako kluk jsem ve vlněných ponožkách jezdil na lyžích a na to jsou zrovna tyhle jako stvořené. Nejen, že hřejí, ale při jízdě na snowboardu nebo lyžích snižují riziko křečových žil.

Pokud jde o běh, ne každému může vyhovovat to, jak skvěle hřejí, jenže když jsme v letošní sněhové nadílce vyrazili do lesa, bylo to přesně, co jsme potřeboval – i když se mi sníh dostal do bot a ponožky promokly, merino stále skvěle hřálo a já se tak nemusel bát o své kotníky a lýtka.

Michalův verdikt:

Merino kompresky CEP tak můžu doporučit na téměř všechny zimní sporty od běhu, přes běžky, skialpy až po snowboard.

31750685784_abcd4600c6_o

Leave a Reply