7 čísel, okolo kterých se točí můj běh

Vždycky jsem byla spíš humanitní typ. Matematika a čísla mi ve škole nic neříkala a ani teď si v nich příliš nelibuju – bez kalkulačky jsem jak bez ruky. Avšak v běhu mám číslovky ráda – dá se podle nich hezky rozdělit moje běhací období. Tak tady jsou:

2 nejraději trénuji ve dvou, s Michalem. Jsme za dva roky tak sehraní, že přesně víme, komu co sedí a cítíme, když ten druhý nemá svůj den. A taky při tom víme, co nemáme dělat, když při tréninku toho druhého nechceme vytočit: mě rozčiluje, když Michal běží o krok napřed, Michala, když mu utíkám zase do kopce.

3 roky běhám. V únoru 2014 jsem poprvé vyzkoušela s trenérkou Danou, jaké to je. Měla jsem totiž o běhání napsat článek do časopisu, kde pracuji. Brala jsem to jako oběť, abych ostatní kolegyně v redakci ušetřila okušení tak příšerného sportu, jakým jsem si tenkrát myslela, že běh je. Jenže když mi Danka vysvětlila, jak na to, rozběhla jsem se a poprvé zakusila ten dokonalý pocit. A mám ho doteď.

8 hodin – to je moje obvyklá doba spánku a může těch hodin být klidně i více. Čím jsem starší, tím spánek víc potřebuji. Pokud spím kratší dobu, jsem unavená a pak i dost nervlá ( Michal vám o tom může vyprávět). Jsem na sebe zvědavá, jak to budu dávat, až se někdy budu starat o miminko. 🙂

10 zemí. Běžecké boty si beru s sebou vždy a všude. Na služební cesty a i na dovolené. Běhala jsem tak ve Francii ( půlmaraton v Beaujoilais), v Itálii na Sicilii, v Anglii v Londýně v Kensingtonském parku, v Řecku na ostrově Kos, v Indii v Kerale a v Goa, v Rakousku při lyžování, na Mauriciu, v Německu v Berlíně, na Slovesku v Tatrách a v Maďarsku na Hungaroringu. Každé místo má svoje kouzlo a když jím běžím, vnímám ho pak úplně jinak a z jiné pespektivy.

15 minut cvičím každé ráno a každý den. Posiluji břicho, dělám kliky, nově dřepy a výpady a taky pár cviků z jógy. Dostala jsem teď balón na cvičení a s tím mě to baví ještě více. Takové „prkno“ s nohama na balónu dá teda pěkně zabrat!

25 kilometrů. Nejvíce mi vyhovují trasy těsně nad půlmaraton, ale hlavně v přírodě. Pokochám se a moje tělo tyto délky nejlépe snáší. Nemám ráda krátké běhy, protože to musím běžet dost rychle a maraton si zase tak nevychutnám.

37,5 není moje teplota, když mě Michal rozčílí, ale 😉 velikost mých běžeckých bot. I když mám nohu šestatřicítku, běžecké boty mi vyhovují o číslo a půl větší. Michal má nohu přesně o deset čísel větší, než já. Když jsou naše boty vedle sebe, je to jako Popelka a obr.

Leave a Reply