7 důvodů, proč je léto skvělé na běhání

Foto: Reebok

Léto budiž pochváleno! Běžecká sezóna je v plném proudu, a tak proč si nezopakovat všechny benefity letního běhání. Tady jsou ty naše:

1. Neřešíme tolik oblečení

Tričko, kraťasy, boty, ponožky, jo a Soňa navíc běžecká podprsenka. Víc toho opravdu nepotřebujeme, takže žádné dlouhé přemýšlení nad tím, jak vrstvit a co všechno na sebe dát.

 2. Zmoknutí nevadí

Letní deštík je jako osvěžující sprcha. Dá se v pohodě běhat i v něm. Při běhání je teplo a je teplo i po něm, takže hned tak nehrozí rychlé nachlazení. Máme ho rádi. Příroda je při něm svěží a voňavá. Avšak i tady platí – po doběhu se ihned převlékáme do suchého.

3. Je dlouho světlo

I když se dny pomalu zkracují, stejně je světlo dost dlouho. Ideální zejména pro ženy, které se ve tmě bojí samy běhat. My na tom taky oceňujeme, že nemusíme tolik řešit reflexní prvky a brát si sebou čelovku. Světlo je i brzy ráno, takže je jedno, kdy jdeme běhat.

4. Poznáváme nová místa

Když už jsme na zajímavém místě (třeba na dovolené), tak proč ho nepoznat ještě lépe, a to z pohledu běžce? Díky běhu se pak dostaneme i na místa, kde bychom normálně jen tak nešli. Dokonalé. Ještě mít s sebou mobil a pak fotit nádherná panoramata!

5. Je tolik závodů, že je z čeho vybírat

V létě jsme jako v Jiříkově vidění, když zjišťujeme, jak krásné a zajímavé závody všude jsou. Někdy je to až na škodu, že skoro nevíme, kam jet dříve.

6. Máme více energie

Dostatek vitamínů z čerstvého ovoce a zeleniny, „déčko“ ze slunce a dlouhé dny – to nabíjí energií. Cítíme to i my, a pokud nejsou opravdu velké tropy, běhá se nám prostě lépe.

7. Trénink se dá snadno zpestřit plaváním

Když vyrazíme na běžecký výlet, můžeme trasu naplánovat okolo nějaké přehrady, jezírka nebo přírodního koupaliště. Stačí na chvíli skočit do vody, udělat pár temp a potom zase vyrazit na trasu. No není to paráda?

Leave a Reply