5 chytrých tipů, jak se stát běžcem

Máte ve svém okolí někoho, o kom si myslíte, že by ho běh bavil, ale brání se mu? Dejte mu přečíst tento článek. Tipy skvělé tipy zaručeně fungují i na zaryté odmítače běhu!  

1. Překonejte se

Každý musí začít sám. Nejhorší je, když se na něho tlačí a nutí se do něčeho. Jenže – nejdůležitějším krokem je aspoň si to zkusit. Garantujeme, že pokud první lekce bude pod vedením někoho, kdo to umí, půjde na to pozvolna a prozradí nejdůležitější tipy – jak dýchat, jaké tempo, jak se rozcvičit, bude to dotyčného bavit. Stejně to měla Soňa  – šla si z donucení zaběhat s trenérkou (kvůli napsání článku do časopisu) a pak až nepřestala.

2. Běhejte s někým

Začátky jsou těžké a začínat sám není snadné. Zkušenější kamarád nebo běžecká skupina pomůžou k tomu, že budete běhat pravidelně a půjdete, i když se vám třeba nechce. Navíc ze začátku se běhá pomalým „mluvícím“ tempem, takže pokud prokecáte trénink, uteče vám jako voda.

3. Jděte na vše postupně

Běh by se měl postupně dávkovat. Ze začátku proto pozor na přehánění! Tělo, které nebylo zvyklé běhat, si na nový pohyb musí postupně zvykat. Jinak hrozí, že vše bude bolet a nebude vás to bavit. Postupným zvykáním a přidáváním kilometrů i tempa budete mít z běhání jednak radost, ale také více energie. Běh by vás neměl vyčerpávat.

4. Vychutnávejte si benefity

S běháním se mění tělo, ale také mysl. Najednou zjistíte, že pouhá půlhodinka po práci stačí, abyste měli čistou hlavu, novou energii a také lepší náladu. A také tělo bude reagovat – pomalu budete ztrácet kila a mít pevnější postavu. Navíc s během začnete přemýšlet i nad stravou, takže jedno s druhým se budou doplňovat. Nádhera!

5. Čekejte změnu

Běhání není jenom obyčejný sport. Běhání mění lidi, i jejich životy. My jsme toho příkladem. Běžci jsou speciální skupina – jsou milí, přátelští a také veselí. A pokud hledáte partnera nebo kamarády, tak tady jste opravdu na správném místě!

Leave a Reply