7 věcí, ve kterých se nikdy neshodneme

Jsme pár. I když sociální sítě občas možná budí dojem telenovely, tak jsme reální. Někdy se i pohádáme a pak je tady pár věcí, na které máme každý opravdu jiný názor. Jaké to jsou?

1. Snídaně

Ráno to máme s jídlem každý jinak. Soňa, kdyby jídlo vynechala, asi by omdlela. Potřebuje totiž tělu okamžitě dodat energii. Když třeba musí na odběry a nemůže se najíst, není jí vůbec dobře. Každé ráno si proto snídani pečlivě připravuje. Zato Michal snídá až v práci. Ale co si musí dát, je kafe. Bez toho je pak celý den nepoužitelný. Soňa kafe téměř nepije, zato po ráno musí zelený čaj.

2. Protahování

Káže vodu, pije víno – říká jedno přísloví. A tak je na tom i Michal s protahováním. Ví, jak je to důležité a také o tom často píše. Tak to je teorie. Ale když doběhne, tak většinou strečink fláká nebo nedělá vůbec. Tvrdí sice, že se protahuje při sprchování – v teple a ve vaně, ale nikdy nikdo nic takového neviděl. Pak skuhrá, že ho pořád něco bolí.

3. Plnění úkolů

Deadline! Protože jsme oba redaktoři, musíme dodržovat termíny. Když články píšeme sami, vypadá to takto: Soňa na to potřebuje klid a čas. Michal vše nechává na poslední chvíli. Některé články však píšeme spolu. A to si pak dovedete představit, jak to vypadá. Soňa chodí a ptá se, když už Michal článek dodělá, Michal se zase cítí tlačený. Nakonec to však vždy s trochou emocí zvládneme a články včas vyjdou.

4. Domácí práce

Oba si myslíme, že právě my jsme ten, kdo toho na rozdíl od toho druhého dělá v domácnosti více. Také si oba o sobě myslíme, že právě my jsme ten pořádný a ten druhý je nepořádný. Soňa nechápe, proč jsou všude po bytě rozházené nejrůznější kablíky, nabíječky a USBéčka. Ano, má doma ajťáka. Michal zase nechápe, jak v ledničce může ležet sýr vedle pomeranče, když každá věc má mít své jasné místo, podobně jako ve skříni nesnáší, když jsou věci na jedné hromadě (ty mu tam háže Soňa, protože je nechává všude po bytě).

5. Doba pobytu v koupelně

Koupelna je pro Soňu oázou, místem klidu, kde odpočívá, smývá ze sebe všechny starosti a také tady o sebe pečuje. Jenže ono to zabere nějaký čas – odlíčení, krémování, mytí, mazání, česání. Michal nechápe, co tam tak dlouho může dělat. Soňa vždy přijde s argumentem, že vypadat dobře v jejím věku už není jen o přírodě, ale o tom, co všechno pro sebe v koupelně dělá. A to chvíli trvá.

6. Klid na běh a hledání řešení

Jsou dny, kdy je toho hodně a tak si jdeme zaběhat. Michal si chce pročistit hlavu a nechat myšlenky volně plynout. Ono řešení tak nějak přijde samo, když na něj nebude myslet. Soňa zase potřebuje vše probírat a intenzivně se Michala ptá, co a jak uděláme. To se Michal vždy zastaví a potřebuje čas na vydýchání. Nakonec jsme ale vždy spokojeni oba.

7. Spánek, tma a ticho

Soňa ke spánku potřebuje absolutní ticho a tmu. Takže se u nás před spaním vždy zatemňuje a bere si i špunty do uší. Zato Michalovi je to jedno. Má ale trošku problém s tím, že když ráno vstává, tak se nejraději nechává vzbudit vycházejícím sluncem. To se mu ale přes zatažené rolety nepoštěstí, a tak se vždy cítí, jako by vstával o půlnoci.

Leave a Reply