4 tipy proti suchým rtům

Foto: Beiersdorf

Běhání v chladném počasí extrémně vysušuje kůži a také rty. Jsou suché, loupou se a můžou i praskat. Jak o ně pečovat, aby byly zdravé?

 

1. Peeling

Jako první pomoc na olupující se pokožku používám jemný peeling. Vyrábějí se přímo na rty, obsahují pečující látky a mechanické, obrušující částečky, které odstraní odumřelou kůži. Dobrou zkušenost mám třeba s peelingem na rty od Mary Kay. Alternativou peelingu je nanést na rty olej – třeba kokosový a kartáčkem na zuby je chvilku jemně masírovat.

 

2. Maska

Nejenom pleti masky uleví. Například bio značka Éminence Organic má speciální masku na rty. Vypadá jako krémový balzám, stačí ji ve větší vrstvě na pár minut nanést na rty a pak jen setřít papírovým kapesníčkem. Jsou rázem hebké a vláčné. Originální maska na rty bude teď od jara k zakoupení v parfumeriích Sephora – je to jakási „fáčová samolepka“ ve tvaru rtů, která napuštěná vyživujícími látkami. Přiloží se na rty, nechá působit 15 minut a pak se odlepí. Rty jsou pak hladké a krásné. Moje doporučení: tuto proceduru dělejte, když váš partner není doma. Vypadá na rtech totiž dost komicky.

 

3. Péče nejen z kuchyně

Pokud se vám nechtějí kupovat ani peelingy, ani masky, sáhněte do spíže pro med. Pokud je ještě cukernatý, můžete se s ním promasírovat rty – zjemní je a pak ho nechejte pár minut na rtech působit. Zregeneruje je do hloubky a zjemní. Hned potom naneste na rty balzám. Moc se mi líbí novinka Labello – Lip Butter neboli máslo na rty. Je v hezké kovové krabičce a obsahuje kromě jiných složek také výborné bambucké máslo. Líbí se mi, že ho kromě klasické varianty ho prodávají také v různých variantách s vůní vanilky, malin a dalších.

 

4. První pomoc do kapsy

Když na suché rty trpíte, vždy před odchodem ven si rty namažte a klidně si do kapsičky u bundy nebo kalhot balzám přibalte. Já mám moc ráda hravé balzámy EOS, ale ty mají design dost holčící a do kapsy při běhání se nevejdou. Praktické tyčinky v designu i pro muže, které jsou určené sportovcům, nabízí značka Sportique. Michal tuto tyčinku má moc rád a nedá na ní dopustit. Jedinou nevýhodou je, že jako chlap ji dost často zapomíná používat 🙂

 

 

Leave a Reply