Berlín: co je nového ve světě techniky?

Nenechejte se zmást. Toto není článek jen pro muže. Na veletrhu spotřební elektroniky IFA jsme objevili také spoustu novinek i pro ženy – běžkyně. Které se nám nejvíce líbily a co všechno zajímavého jsme tam viděli? 

MICHAL

Na IFU jsem vyrazil už podruhé. Loni tam TomTom představil Sparky, hodinky s měřením tepu a hudbou v kompaktním provedení a solidní výdrží. Letos tato značka slibovala hned několik novinek. U toho jsme se Soňou nemohli chybět.

Už pár dní předem jsme doma mezi sebou tipovali, co asi bude nového. Protože jsem se loni seznámil s Walterem Hermsenem, šéfem vývoje sportovních produktů TomTom, znal jsem filozofii firmy a tušil, kam asi mohou směřovat. Tipoval jsem tedy představení sporttesteru s navigací.

Vzhledem k tomu, že jsme se nemohli představení novinek dočkat, ani nám nevadilo, že je tisková konference hned ráno. Už dlouho před začátkem jsme stáli u stánku TomTomu, kde měla prezentace proběhnout a vítali se se známými tvářemi. Bylo velmi milé, že si mě pamatovali. Opět se ukázalo, že TomTom je velmi přátelská rodinná firma.

IMG_2925

IMG_2906

Čas do prezentace tak velmi rychle uběhl v zajímavých rozhovorech. A už je to tady, nejprve jsme uviděli krásnou novinku pro motoristy na skútrech, designová navigace, krása, ale pro to tady nejsme. Další novinka už je zajímavější. Měli jsme pravdu – nové sporttestery Runner 3 a Spark 3 dostaly navigaci. Následovalo překvapení, outdoorové hodinky. TomTom Adventurer jsou vlastně TomTom Spark rozšířené o barometr a digitální kompas, navíc doplněné odolnějším pouzdrem, chránícím i displej proti náhodnému poškrábání.

IMG_2866Až v tuhle chvíli přišla opravdová bomba: fitness náramek Touch nejen se snímáním tepu, ale také s indukční analýzou tělesné stavby. Něco navíc, něco, na čem jde sledovat jak se projevuje cvičení, i když váha tvrdí, že se nic neděje, nebo, že váha ještě stoupá. Náramek tak ukazuje jak se mění poměr tuku a svalů v těle.

IMG_3078

Po tiskové konferenci jsme si opět sedli s Walterem a povídali si o novinkách, co je vedlo k jejich představení a co je ještě ve vývoji čeká. O tomto vyprávění vám napíšeme v jednom z následujících článků. Stejně tak se můžete těšit na naše zážitky z Berlína.

SOŇA

Když minulý rok přijel Michal z Berlína nadšený, tak přestože jsem holka, byla jsem opravdu natěšená, zvlášť po tom, co jsem sama hodinky Spark pořádně otestovala. Dodnes je mám moc ráda a projely se mnou i kus světa.

A jak bylo na veletrhu? Upřímně, nevěděla jsem, kam dřív s očima. Jednoznačně – na tiskovce TomTom – padala jedna zajímavá věc za druhou – osobně bych nejvíce chtěla otestovat sportovní náramek. A samozřejmě, jako milovnice trailu, oudoorové hodinky, které bych testu podrobila i na horách, na lyžích.

IMG_3083

Jako ženu mě na veletrhu zaujaly trochu jiné věci, než asi muže. Tisíce krytů na mobily, ze kterých si nešlo nevybrat, až po skla na displeje, které tu názorně neúspěšně rozbíjeli před náma. Já se zasekla u londýnských obalů značky Ted Baker – perfektní zpracování, úžasný holčíčí design a také malé zrcátko uvnitř. Bohužel na veletrhu představovali jen na typ Iphone 7, ten ehmmm, zatím nemám.

IMG_3115

Také mě to bavilo u expozice italské značky Celly. Máme od nich držák na mobil do auta. Tady se mi líbila malá skládací selfie tyč. Tak akorát do kabelky a kromě klasické černé barvy ještě v růžové, modré, zelené. Ach! Ano jasně, chápu, že focení tyčkou je zvláštní a legrační, ale když máte blog a nemáte osobního fotografa, je to opravdu nezbytná věc. Testovali jsme ji spolu s obchodní manažerkou značky, Sabrinou Biagini a musím říct, že to je fakt super praktická věc. Navíc i v Praze je spousta obchodů, kde jde jejich výrobky koupit.

IMG_0531

Pokud chcete zajímavý sportovní náramek s dokonalým, minimalistickým designem, objevila jsem na veletrhu značku Misfit, narozdíl od přehršle chytrých hodinek vám tento sice nezobrazí na displeji žádné informace, protože jednoduše žádný nemá. Na volání upozorní jen vibrací a blikáním. Odmění vás ale designem, kerý je jednoduchý a neotřelý. Informace o aktivitě a spánku pak zjistíte po spárování s mobilem. Pokud tedy raději než sportovní hodinky nosíte ty mechanické, je tohle ideální doplněk pro sledování denní aktivity.

IMG_2939

IMG_2934

Od doby, kdy mě zlobily přetížené svaly po závodech používám každý den masážní válec. V Berlíně jsem si vyzkoušela takový, které má navíc vibrace v různých intenzitách – od německé značky Medisana. Díky nim ještě lépe dokážou svaly uvolnit a hluboce je zrelaxovat.

IMG_0534

Potřebujete třeba k tabletu klávesnici? Pořiďte si skládací do kapsy. Pecka!

IMG_3104A mnoho a mnoho dalšího tady bylo, klidně bychom tu mohli strávit i týden prohlížením. A když se k tomu všemu ještě přidá město, s tak úžasnou atmosférou, jako je Berlín je resumé jediné. Chceme tam zase!!!

Leave a Reply