Tajemství Soniny koupelny: sůl!

Že je sůl jenom na vaření a na zasněžené silnice? Objevila jsem několik solných produktů, bez kterých se neobejde žádná běžecká koupelna. Proč a co všechno umí?

1. Solné mýdlo

Protože s kosmetikou pracuji každý den a píšu o ní, myslela jsem si, že už mě nic nemůže překvapit. Avšak stalo se tak o Vánocích. Dostala jsem solné mýdlo – nikdy předtím jsem o žádném neslyšela a tak mě začalo hodně zajímat. Vypadalo tvarem jako to klasické, jen bylo o dost těžší a když jsem ho vybalila z fólie, zjistila jsem, že je to kus růžové himalájské soli ( takové, ze které se třeba vyrábějí solné lampy). Jak se s ním asi bude umývat? Bylo mi jasné, že sůl určitě nebude pěnit. Ve spěchu jsem si nepřečetla dobře návod, mýdlo namočila a přímo s ním jsem začala umývat pokožku. Bylo jako rejžák – dřelo a dost mi poškrábalo kůži. Takže – toto mýdlo se používá jinak, mokré ho promnu mezi dlaněmi a těma ho nanáším na kůži. Je to zvláštní, když nikde nemáte pěnu, ale toto mýdlo je pro běžce geniální. Je čistě přírodní, svým složením, bohatým na minerály, dodává pokožce potřebné látky, aby byla hladká a zdravá, dobře odstraňuje nečistoty a pot. A hlavně má antibakteriální účinek. Když ho používám, mám pocit, že můj pot při běhu nejde tolik cítit a potvrdil mi to i Michal. Jedinou nevýhodu solného mýdla vidím v tom, že v zimě kůži trošku vysušuje, tak je pak dobré se po mytí ještě něčím natřít.

32068371796_8f1c017948_o

2. Solný krystal deodorant

Už několik let nedám dopustit na deo krystal. Je to vlastně kus minerální soli Potassium Alum – používají ji i v čínské medicíně a v ajurvédě. Nanáším ho hned po sprše na mokrou pokožku v podpaží. Musí být mokrá, jinak by se sůl na kůži nedostala. Krystal mám jako sportovkyně ráda proto, že neblokuje přirozené pocení, avšak potlačuje tělesný pach. Ano, nemůžete od něho čekat vlastnosti klasického antiperspirantu. Nevoní, potit se budete, ale méně. Líbí se mi taky, že skoro vůbe neubývá, takže vám vydrží i několik let. Osobně mám nejlépe odzkoušené značky Pitrok a Purity Vision.

31732102020_c2fc8d407b_o

3. Uvolňující sůl do koupele

Když mám po náročných závodech nebo si potřebuji odpočinout a uvolnit svaly, osvědčila se mi koupel. Ne příliš horká a ani ne moc dlouhá – stačí mi dvacet minut a cítím se o dost lépe. Protože cvičím jógu, oblíbila jsem si značku Kantu, ta vyrábí například chladivé a hřejivé tělové balzámy na uvolnění svalů. Teď mají novinku – koupelovou čokoládovou sůl. Nemám moc ráda, když kosmetika voní jako jídlo, ale tato vůně je hřejivá, uvolňující a konejšivá – přesně na relaxační vanu. Je složená z mořské soli a pravého kakaa. Tyto ingredience detoxikují tělo, uvolňují napětí v těle, ve svalech a odstraňují stres. A co mě dostalo? V krabičce najdete cedulku s nápisem Nerušit, kterou si můžete dát na kliku dveří koupelny.

31266096634_9f337583b7_o

4. Solno-kávový peeling

Protože jsem v zimě dost často venku, díky chladnému počasí mívám problémy s velmi suchou kůží na těle – svědí a pálí a je to dost nepříjemné. Jako první pomoc si beru peeling Mark. Je to vlastně rozemletá káva robusta smíchaná s mořskou solí, hnědým cukrem, oleji a vitamíny. A to aroma! Káva se mísí s tóny citrusů, máty nebo ho můžete mít bez přidané vůně. Připravte se na to, že díky kávě bude vaše koupelna v šíleném stavu ( hnědý peeling budete mít úplně všude), avšak ten účinek na kůži! Scrub je hrubý a krásně ji masíruje. Já si tím si také uvolňuju svaly a hlavně dokonale odstraním suchou kůži. Když peeling z kůže smyju, je pokožka jako nová – hladká, voňavá a hlavně díky přidaným olejům vyživená, takže ji už pak nemusím ničím natírat a tím se odstraní i její suchost. Někteří tento peeling používají na obličej, ovšem na mě jsou zrnka příliš hrubá, ale na tělo je jednička!

31958952352_8fb20a8837_o

Leave a Reply