9 věcí, které běžci ze srdce nenávidí

Běhání není obyčejný sport – je to také životní styl. Když se do toho dáte, zjistíte, že na něj myslíte pořád – kdy si uděláte čas na trénink, jak správně jíst, abyste měli dostatek energie, neustále sledujete běžecké novinky a dovolené si plánujete podle závodů. Jenže je tu taky pár věcí, které dovedou pěkně naštvat. Ty ale pochopí jen ten, kdo taky běhá. Jaké to jsou? Tyto jsou z naší vlastní zkušenosti:

1. Neustále musíte od neběžců poslouchat, že si běháním odrovnáte kolena

Tak na tohle my už neslyšíme, protože víme, že tyto „chytrolíny“ ve většině případů daleko více ničí nadváha.

2. Běžíte závod a běžec před vámi z ničeho nic zastaví na místě

Velmi oblíbená kratochvíle u masových závodů. Je téměř nemožné se tomu vyhout. Jediné rady na to zní: nevycházet z koncentrace a sledovat situaci před sebou. Popřípadě běžet ještě úplně v čele závodu 🙂

3. Při tréninku potkáte známého a ten se chce dlouze bavit, zatímco vy rychle chladnete

Ne že bychom se rádi nepotkali s kamarády, jenže když je venku chladno my jsme zpocení, je to až o zdraví. To se pak nikdo nemůže zlobit, že se snažíme co nejrychleji rozloučit a běžet dále.

4. Pořád se vás všichni vyptávají, proč vlastně běháte

Co je to za otázku – proč běháš? Běhám, protože mě to baví a naplňuje, ale hlavně to nechci vůbec řešit. Nejlepší je proto říct: Zkus to pravidelně a uvidíš!

5. Pod nohy se vám pletou děti, psi a pejskaři

Děti a pejsci většinou nejsou až takovým problémem. Horší jsou pejskaři a rodiče. Rodiče ve snaze dítě chránit, zcela neklontrolovaně skočí do trasy a my se o ně div nepřerazíme. Podobně pejskař – ten navíc napne vodítko a vytvoří tak přes cestu neočekávanou (a mnohdy neviditelnou) past.

6. Čekáte a čekáte, zatímco vaše hodinky vyhledávají signál GPS

No není to k vzteku? Mrzne, potřebujete se rychle zahřát a chceme už už běžet. GPS signál místo, aby naskakoval, naopak škodolibě klesá.

7. Nemůžete se po běhu hned osprchovat

Dáte si pořádně do těla, navíc vás při běhu ohodilo auto z té nejšpinavější kaluže a vy najednou zjistíte, že neteče teplá voda. Nebo ještě lépe –  neteče voda žádná. Aby do toho husa kopla.

8. Uprostřed tréninku se vám vybije sporttestr nebo rovnou čelovka

Přes veškerou snahu stále vše dobíjet, se i nám stává, že jak na potvoru čelovku umře uprostřed nočního závodu nebo po rozklusání před intervaly zjistíme, že hodinky prostě zčernaly.

9. Odnesete si domů na botě psí suvenýr

Ať se snažíte, jak se snažíte, když běžíte v parku nebo po sídlišti, je to jako tanec v minovém poli. Co pár metrů nějaký šrapnel, hnědé něco, něco co byste raději na botě neměli. Jenže ono to tam zůstane a vy si to donesete s velkou „voňavou“ parádou až domů…a pak to umývání! Brrrr!!!

Schválně, co štve při běhu nejvíce vás? Máte svůj sezam? Určitě vás napadne dalších sto a jedna věc. Podělte se o to s námi v diskuzi pod článkem nebo na Facebooku.

Leave a Reply