7 vychytávek nejen pro chlapy

Před sezónou je potřeba připravit výbavu na závody, cesty a vůbec na celý rok. Když jsem začal vybírat tu svoji, narazil jsem na následujících 7 novinek, které stojí za to vyzkoušet.

Technika:

Sluchátka Aftershokz Trekz Air

Naše oblíbená značka sluchátek pro bezpečný poslech Aftershokz přišla pro letošní rok s novinkou – výrazně odlehčeným modelem Trekz Air, který slibuje ještě lepší zvuk. Sluchátka jsou oproti předcházejícímu modelu Titanium o 20% lehčí. Těšíme se, až je budeme moct porovnat s předchozí verzí a chystáme k nim podrobný testovací článek.

Dron DJI Mavic Air

Ve videu o dronech, které jsme připravili s Honzou Březinou, jsem před půl rokem určil jako vítěze nejlepší běžecký dron DJI Spark. Jenže DJI představilo svůj model DJI Mavic Air a tím zásadně změnilo pravidla hry. Air je váhově i velikostně někde mezi Mavicem Pro a Sparkem, jenže některé parametry má lepší. Běžci ocení třeba více senzorů, a tak bude snazší použití při sledování pohybujícího se běžce v členitějším terénu. Navíc, narozdíl od Sparka, je také skládací. V průběhu roku se určitě podělíme o praktické zkušenosti. Jen co budeme mít možnost tuto novinku otestovat.

Powerbanka Energizer Quick 3.0+Wireless Charge 10 000 mAh

Pokud vyrážíte na cesty a delší treky, je powerbanka téměř povinnou výbavou. Tahle novinka, která se k nám chystá v průběhu dubna až května, bude naprostý expediční ideál. Podpora bezdrátové Qi technologie zajistí, že se nám při nabíjení nikde nezamotají kabely. Díky podpoře všech dnešních nabíjecích standardů není problém ani rychlonabíjení nebo nouzové dobití počítače.

Rychlá Qi nabíječka Sandberg

Když už jsme u bezdrátového nabíjení, je dneska téměř nutnost mít Qi rychlonabíječku. Velkou výhodou tohoto modelu od Sandbergu je, že má pětiletou záruku. Doma ji použijete s hliníkovým stojánkem a na cesty si vezmete pouze lehoučkou podložku. Jakmile si na bezdrátové nabíjení zvyknete, už se bez něj zkrátka neobejdete.

 

Přenosný reproduktor Marley

Výrobky značky House of Marley, to je zkrátka balzám na duši a pro uši. Jednak skvěle vypadají, ale hlavně jsou vyrobeny z materiálů šetrných k životnímu prostředí: bio-plastu, bambusového dřeva, recyklovaného hliníku a silikonu. Tento reproduktor vám udělá na cestách tu nejlepší pohodu. Navíc s ním můžete spárovat hned několik telefonů a pak snadno vybírat, kdo bude hrát nebo ho použít díky vestavěnému mikrofonu pro konferenční hovor.

Oblečení:

Rolák CRAFT Fuseknit Comfort

Značka Craft je v první vrstvě pojem. Na letošním ISPO Mnichov vyhrála se svou novinkou, rolákem Fuseknit Comfort, zlatou medaili. A co že je na něm tak skvělé? Jednak v Craftu výrazně upravili střih tak, aby minimalizovali švy a celý rolák tak co nejlépe seděl. Navíc límec jde přetáhnout až přes bradu a ústa a tím efektivně chránit krk před prochladnutím. Pohodlné dýchání zajistí elegantní děrování. Rolák se tak hodí na běhání v chladném zimním počasí nebo na ho můžete využít při jakékoli aktivitě na horách. Těšit se na něj můžete v září.

Bunda Dynafit Ultra Goretex Shakedry 150

V poslední době jsme měli hned několik dotazů, jak efektivně vyřešit nošení bundy a batohu, zejména za nepříznivého počasí. Tento problém vyřešil Dynafit opravdu elegantně. Novinka na letošní léto – Ultra Gore-tex Shakedry JKT 150 má totiž na zádech zip a tak můžete mít batoh na zádech a bundu přez něj. Do batohu se pak snadno dostanete bez sundávání bundy a bez rizika, že se vám k němu dostane voda. Použití membrány Gore-tex zaručuje ideální vlastnosti prodyšnosti a nepropustnosti. Po dešti se stačí oklepat a bunda je opět dokonale suchá i na povrchu. Čemu se až nechce věřit? Tak to je váha – pouhých 150 g.

Vybírat by se dalo do nekonečna, a tak vám brzy přineseme další tipy, čím si zpříjemnit nejen běhání. Co vy? Máte nějaké vychytávky, které vám zpříjemňují cestování a běh? Podělte se s námi tady pod článkem nebo na facebooku.

Leave a Reply