Jak zažít v Česku nefalšovaný trail

Trailové závody ve své oblíbenosti pomalu dohánějí ty silniční. Stále více běžců se přesouvá z měst na pěšinky lesů a hor. Pořadatelé závodů jim v tom vycházejí vstříc a tak se můžeme těšit ze skvělých závodů po celé republice. My máme jeden ale hodně oblíbený – Horskou výzvu v Krušných horách, kde nám loni unikla bedna jen o prsa. Proč je to naše srdcovka?

Skvělé trasy

Trasy na každém místě připravují ambasadoři, kteří oblast znají a vybírají ji tak, aby si ji účastníci co nejvíce užili. V Krušných horách je to třeba náš kamarád, výborný skyrunner Tomáš Bystřický. Můžete se tak těšit na závod, který bude dobrým základem pro další běhy, třeba v Alpách. My ho bereme jako skvělou přípravu na náš další závod v Rakousku.

Hlavně si užít přírodu

Závody jsou pro milovníky hor, nejen pro špičkové chrty. Se závody Horské výzvy je spojena značka Salewa propagující speed hiking – tedy rychlostní turistiku. Sport, který je přesně pro nás milovníky hor. Běh je sice jeho součástí, ale primární je poznat přírodu a pobyt v ní si maximálně užít. Když chci, běžím, když se chci kochat, zastavím a užívám si nádherný výhled.

Výborná organizace

Skvělá organizace je na Horské výzvě naprostou samozřejmostí. Od startu, přes občerstvovačky až do cíle vše dokonale klape. V cíli je navíc připraveno skvělé a zdravé jídlo pro každého závodníka.

Super parta

Sejdou se tam skvělí nadšenci. Na každém závodu Horské výzvy se potkáváme s fajn lidmi, kteří si stejně, jako my, přišli užít hory a zkusit ze sebe vymáčknout to nejlepší. Místo rivality je tady cítit vzájemná podpora a pomoc.

Dvakrát více zábavy

My si užijme závod dvojnásob, protože je možné ho běžet ve dvojici. Využíváme toho a při závodě se vzájemně podporujeme. Pocit dosažení cíle je tak 2x větší.

Přijďte do Krušných hor také a užijte si s námi tu skvělou atmosféru. Pokud nejste registrovaní, nezoufejte, přihlásit se je možné přímo ještě na místě. Vybrat si můžete ze tří tras: Short 18km, Half 42km a Long 68km, pro ty, kdo se necítí, je tady pochod s Mixitkou dlouhý 6,3km.

Těšíme se na vás!

2 komentáře

Leave a Reply