5 znamení, že vás vaše okolí vnímá jako běžce

Propadli jste běhu. Možná o nějaké přátele přijdete, ale ti, co vás mají opravdu rádi, se vašemu novému koníčku přizpůsobí. Že vás začali brát jako běžce, poznáte také podle následujících znaků:

Přestanou se vás ptát, kdy přijdeš

Jedna z prvních věcí, které si můžete u okolí všimnout, je změna chování. Projevuje se zejména změnou slovníku. Místo otázek: „Kdy přijdeš/přijedeš?“ se zeptají přímočaře: „Kdy přiběhneš?“ Protože jim je jasné, že od vás nemůžou čekat nic jiného.

Neptají se, jak se máš, ale jak jde běhání

Dalším znakem změny chování je dotaz při setkání. Místo jak se máš, se zeptají, jak jde běh. Vědí totiž, že jim stejně začnete vyprávět jak jste zrovna zaběhli závod, jaký máte čas na desítku a jak vás zrovna bolí stehenní sval.

Plánují si s vámi schůzky podle vašich tréninků

Pomalu si začnou zvykat na váš nový režim a pochopí, že domlouvat si s vámi setkání na úterý večer je házení hrachu na zeď, protože tou dobou zrovna někde běháte a pravidelně jim tento termín odmítáte. Stejně tak vás nebudou zvát na sobotní odpolední grilovačky, protože tou dobou jste přece na závodech. Nikomu to naštěstí moc nevadí, protože je aspoň důvod končit až na nad ránem a mají k tomu dobrou výmluvu. Není to proto, že by moc pili, ale proto, že přece na vás museli čekat a tak se party protáhla.

Začnou vám kupovat speciální dárky

Záleží na vynalézavosti vašich přátel, co vám začnou dávat za dárky. Od některých čekejte přívěsek s botičkami, jiní vám koupí permanentku do fitka, protože o vás mají strach s představou, že na páse to bude bezpečnější a nic vás nepřejede. Ti vynalézavější se pod záminkou zájmu o běh u vás potají podívají na velikost vašich běžeckých bot, triček a podobně. Poslední skupina zajde do nákupního centra a nechá si prodavačem poradit tu nejzbytečnější nezbytnost, bez které se při běhu zaručeně neobejdete.

Budou vám dohazovat jen běžce/běžkyně

Vašemu okolí je už jasné, že s vámi jen tak někdo nevydrží. Musí to být buď velmi odolná osoba, která zvládne se podřizovat vašim tréninkům, závodům, horám propoceného oblečení a běžeckých bot v předsíni nebo prostě bude nejlepší, když vaše budoucí drahá polovička bude taky běhat. Dohazování je tak jednodušší a jasnější a vás tak určitě  zaujme.

Leave a Reply