Správné a kvalitní jídlo je pro běžce alfou a omegou. Proto přicházíme s druhým dílem našich receptů sestavených speciálně pro ně. Jako pozávodní jídlo tady máme mexický recept na fazolové tacos s guacamole, které pro nás opět připravil skvělý šéfkuchař z designové restaurace Spojka Karlín – Ondra Panoš. Po náročném výkonu tak lépe zregenerujete a budete připraveni na další výzvy!
Spojku Karlín jsme si hned zamilovali a rádi se sem vracíme. Líbí se nám moderní, světlý interiér, kterému dodávají speciální vzhled živé rostliny. Kromě neskutečných lahůdek z mezinárodní kuchyně – které jsou vždy čerstvé, sezónní a také z netradičních zdravých surovin (určitě tu ochutnejte třeba Sushi bowl s kuřetem teryiaki), tu rádi chodíme na fermentované limonády a taky si tu doporučujeme dát domácí dezerty – připravuje je tu jejich vlastní specialistka a vždy máme chuť je vyzkoušet všechny. Nejenom, že jsou lahodné, ale všechny jsou bez cukru – proto píšeme, že je dělá „specialistka“ a ne cukrářka. Cukr se tady totiž v restauraci vůbec nepoužívá a tak to oceňuje zejména Míša, s jeho low carb stravou.
Co si ale připravit po doběhu nebo po náročném závodě? Neskutečně chutné jídlo, které vám dodá bílkoviny i sacharidy a napomůže lepší regeneraci.
Pozávodní pokrm: 4 porce
FAZOLOVÉ TACOS S GUACAMOLE – VEGETARIÁNSKÉ
Ingredience:
- 10ml slunečnicový olej
- 20g rajčatový protlak
- 400g červené fazole
- 400g canellini fazole
- 400g kukuřice
- 100g paprika červená
- 80g cibule
- 1 balení tacos
- 2 lžičky mletá paprika
- 1 lžička kmín římský mletý
- 200g čedar sýr
Na guacamole:
- 2ks avokádo
- 2ks rajče
- limetková šťáva z jedné limetky
- 1ks feferonka
- čerstvý koriandr
- sůl
- pepř
Postup:
Rozpalte polovinu oleje na pánvi, přidejte nasekanou cibuli a nechte změknout. Přidejte nakrájenou červenou papriku. Koření a rajčatový protlak rozmíchejte ve zbytku oleje, přidejte na pánev k cibulce a pár minut restujte. Poté přidejte fazole a kukuřici a povařte.
Na guacamole rozmačkejte avokádo vidličkou. Smíchejte s nakrájeným rajčetem, nasekaným koriandrem a feferonkou. Dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem. Dobrou chuť!