5 crazy důvodů, proč na podzim musíte fakt vyběhnout

Další roční období je tady a právě teď se bude naprosto fantasticky s běhat. A my víme, proč! Co z toho se týká i vás?

Můžete běhat farleky podle barvy listí

Důležité na zrychlení a také proti nudě či jednotvárnosti je střídat tempa. A co si také neprocvičit smysly a svoji pohotovost? Stačí jen prostě měnit rychlé a pomalejší úseky podle barvy spadaného listí. To určitě probere každého, třeba ráno, když běháte před prací. Připadá vám to příliš těžké? Měňte tempo podle barvy korun stromů.

Budete inkognito

Začíná se brzy smrákat a to má spoustu výhod: jestliže přiberete, když s běháním začínáte nebo když stále chcete běhat v jednom oblečení, či se stydíte za svůj běžecký styl. Prostě tady vás moc nikdo neuvidí, jelikož budete ve tmě nenápadní. Není nad to, když vás nesledují zbytečné páry očí a nejste prostě moc vidět.

Ušetříte za vodu

Na podzim častěji prší, takže už při běhu můžete zvládnout i osobní hygienu. Stačí si vzít s sebou mycí papírky ( jsou to plátky mýdla tenké jako papír, nic neváží a fungují) a rovnou pak se i namydlit. S mokrým ručníkem se neběhá dobře – je nasáknutý vodou a bude zbytečně těžký. Ten si dejte do batůžku a do igelitky. Hned jak pršet přestane, se utřete a šup voňaví do suchého!

Nebudete se přehřívat

Ach to slunce, v horku je běhat náročné také být pořád v obličeji jako malina, to nikdo nechce. Teď jsou teploty příjemné. Jasně to, že se budeme potit nelze ovlivnit, ale už to nebude koupačka ve vlastním potu. Nechejte vlasy či vousy vlát, natahujte nosem ten čerstvý vzduch a užívejte si to!

Nemusíte myslet na tolik věcí

Mazat se před během opalovákem, přemýšlet, kam si dát pití, stříkat se repelentem – to všechno na podzim odpadá. Sluneční paprsky nejsou tak silné a tak nachytat trochu „déčka“ stojí za. Hmyz už taky tolik nelítá a pokud se nechystáte na nějaký long run, tak napít se stačí před během a po běhu.

A jaké jsou vaše důvody, proč běhat na podzim?

 

 

 

 

1 komentář

  1. Zbarvený listí, vůně podzimní přírody. Běhám sama pořád, sem tam potkám nějakýho běžce.

Leave a Reply