Proč potřebujeme mít maséra do kapsy vždycky s sebou

Náročný běžecký trénink, horské běhy, závody, skialpová dobrodružství a obyčejné skákání přes švihadlo – tohle všechno může dát svalům zabrat, stejně jako jejich ztuhlost při sezení i počítače. Ne vždy lze ale zajít za masérem. A tak my toho svého máme stále po ruce – nejnovější masážní pistoli Restee PRO, která si poradí s mnoha neduhy.

Michal

Při cestování po horách, běžeckých kempech, několikadenních výstupech na alpské vrcholy, při tom všem se mi stává, že mám večer nohy ve stavu, kdy jen s velkou dávkou fantazie si dokážu představit, že druhý den opět vyrazím na další kus trasy. V tu chvíli hledám každou možnost, jak se dostat do stavu, abych jednak dokázal usnout a také další den znovu vyrazit. Na co jsme oba narazili teprve nedávno, byla masážní pistole Restee Pro. Sám jsem už kdysi zkouše několik různých a buď byly příliš velké a těžké, nebo nebyla dost silná. Kapitolou samou pro sebe byla pak u těch menších výdrž baterie.

Na vlastním těle

Když jsem ale vzal do ruky Restee, překvapilo mě, že i když je dost lehká, tak v ruce působí fortelně. Ten dojem utvrzuje i prvotřídní balení s elegantní pevnou krabičkou, ve které jsem našel i čtyři různé nástavce a USB-C nabíjecí kabel. Samotná pistole je kovová, jednoduchý design dvou propojených válců, ten delší je rukojeť, ve které je umístěná veškerá elektronika a mechanika, ten menší je vlastně jen prostor pro připojení masážních nástavců. Ze spodní strany rukojeti pak je jediné ovládací tlačítko, indikační LED a nabíjecí konektor. Čtyři modré LED ukazují při nabíjení aktuální úroveň nabití a červená led indikuje probíhající nabíjení, v okamžiku plného nabití zezelená. Po delším podržení tlačítka pak ukazují modré LED masážní režim a samostatná červenozelená LED vybliká stav nabití. Jednotlivé režimy se cyklicky přepínají ťukáním na ovládací tlačítko.

Jakmile jsem pistoli přiložil ke svalům, byla to jízda a cítil jsem, jak masáž jde do hloubky. A to mě bavilo a hlavně jsem cítil, jak ztuhlost a napětí polevuje. Nejvíce jsem to vždy ocenil na horách, mezi náročnými stoupáními, kdy jsem musel být pak brzy fit.

Soňa

Skvělý způsob regenerace pomocí masážní pistole jsem znala z trialových kempů z Lavareda a Chamonix, kdy jsme každý den, několik dní za sebou, naběhali v terénu přes třicet kilometrů, a tak jsme druhý den museli být zase v plné síle. A ono to fungovalo – jak by ne, když uvolňuje ztuhlost a svalové napětí a podporuje krevní oběh. Doma jsme jednu spistoli měli, ale byla levná a moc nefungovala dobře – byly to jen vyhozené peníze. Pak jsme dostali možnost otestovat Restee Pro. Červená barva a materiál z leteckého hliníku dávaly tušit, že tady to bude o síle a energii a taky že jo. Často mě bolí svaly po intervalových trénincích a nejvíce po ultra závodech, ale v létě jsem začala v rámci tréninku skákat také přes švihadlo a dost mě z něho bolely trapézy.

Na ty skvěle fungují dva nástavce – vidlicový a také tenký úzký. Je skvělé, když vás s pistolí někdo masíruje, ale dá se to v pohodě zvládnout i samotná, ne vždy mám Míšu po ruce. Doma už jsme už jednu podobnou pistoli měli, ale ta neměla tu sílu, u Restee prostě hned cítíte, že jde více do hloubky a úleva přichází docela rychle, i když každá regenerace chce svůj čas a nelze mít namožené svaly lusknutím prstu hned ve stavu, jako před výkonem. Avšak tato masáž čas regenerace výrazně sníží a také svaly tak nebolí. Doma proto u nás pistole „jede“ téměř každý den, až litujeme, že nemáme každý svoji. Líbí se mi i praktické balení v kufříku nejen na cesty, protože tak člověk má vše při ruce a nehledá komponenty po celém bytě.

Naše hodnocení

Masážních pistolí jsme zkusili několik a Restee Pro patří i přes své kompaktní rozměry k těm silnějším a účinným. Kvalitní zpracování, dlouhá výdrž na baterie – to vše se perfektně hodí k našemu životnímu stylu – stále na cestách. Profesionální masáž sice nenahradí, ale její rychlá pomoc po závodě nebo mezi dlouhými běhy je nedocenitelná a opravdu skvěle uleví a urychlí regeneraci. Navíc na jedno nabití fakt dlouho vydrží, tak nemusíte mít nervy na cestě, že se vám vybije. Přemýšlíme, že ji pořídíme i rodině, vždyť kdo nemá zatuhlé trapézy a bolavá záda! No a kdyby vás tato pistole zaujala, tak více informací získáte tady a kdo by chtěl na ni slevu, tak do objednávky stačí zadat kód Running10 a máte ji o 10% levnější.

Článek vznikl ve spolupráci s www.resteesport.cz

Leave a Reply