Jak v chladu pečovat o ruce

Když je počasí jako teď, ještě to není na rukavice. Přitom ale pokožka trpí a vysušuje se. Ruce běžce tak mohou připomínat drsné struhadlo. Jak se o ně starat, aby byly vláčné a kůže nesvědila ani nepraskala? Mně se osvědčilo toto:

Mytí

Klasické pevné mýdlo kůži dost vysušuje, tak raději používám mýdlo tekuté. Je k pokožce šetrnější a obsahuje i pečující složky. Protože mám ráda bio kosmetiku, v DM drogerii kupuji tekuté mýdlo Alverde. Krásně voní a ruce jsou po něm hebké. Kupuji jen náhradní náplň je ekologické a ohleduplné k přírodě.

Zjemnění

Když mám na rukou kůži extrémně suchou, pomůže mi krátká procedura: ošetřím je speciálním peelingem. Skvělý má např. značka Alessandro (www.alessandro-cr.cz). Jejich přípravek Magic Manicure Complete stačí chvíli promnout mezi rukama a pokožka bude rázem hebčí a díky obsahu pečujících olejů také vyživenější. Výborné peelingy na ruce má také značka Crabtree and Evelyn ( www.crabtree-evelyn.cz) nebo La Sultane de Saba ( www.lasultanedesaba.cz)

Péče

V kabelce s sebou nosím miniaturní krém a kdykoliv je potřeba – ruce si namažu. Skvělé kompaktní balení má značka krémů EOS – můžete ji znát díky malým balzámům na rty v obalu připomínající vajíčko, kterým propadla nejedna zahraniční celebrita. Stejně praktické balení připomínající oblázek má i jejich krém na ruce. Ihned se vsákne, nemastí a jednoduše mne baví. Nechávám si je vozit z USA nebo se dají sehnat v DM drogerii. Malé balení krémů na ruce mívá také značka L’Occitane ( www.loccitane.cz)

Speciální péče

U postele, v nočním stolku mám nachystaný krém na ruce a než usnu, pořádně si je nakrémuji. Když není Michal doma, dám si krému pořádnou vrstvu a navléknu si  bavlněné rukavice. S těmi pak spím celou noc. Ráno jsou ruce jako vyměněné – miminkovsky jemné a hladké. Zrovna teď používám voňavý levandulový krém na ruce v kovové krabičce od značky Sportique ( www.sportique.cz) nebo mám ráda pomerančový bio krém na ruce od Lavery (www.lavera.cz)

P.S. Pokud jste muž a dočetl jste to až sem, tak vám gratuluji. Tohle všechno opravdu dělat nemusíte, to je pro nás, pečlivé ženy. Vám postačí jen ruce pravidelně krémovat – ano vím, lepí to a je to nepříjemné – ale vydržte to. Zkuste klidně obyčejnou Indulonu nebo modrou Niveu. Anebo vám nejlepším případě dobrý krém na ruce půjčí (možná) vaše žena. Ten určitě lepit nebude.

 

Leave a Reply