5 věcí, které je fajn mít na běžecké výlety u sebe

Malé velikostí, velké účinkem. Vejdou se při běhání i do malé ledvinky nebo do kapsy a přitom toho tolik dokážou! Sami z vlastní zkušenosti víme, že tato běžecká „KáPéZetka“ se vám někdy může hodit!  

Tejpy

Nastříhané tejpy na asi 10 centimetrové pásky můžou splnit několik funkcí najednou. Jsou skvělé, když vás při běhu začne dřít nějaké místo – třeba spodní lem podprsenky nebo její ramínko, když vás dře oblečení anebo bota a dělá se vám puchýř. Tak přesně tady tejp pomůže jako ochranná bariéra. Lépe drží než náplast a tím, že je pružný, tak ho ani nebudete cítit. Skvělé jsou i mřížkové tejpy, tzv. cross tejpy – malé čtverečky vám nezaberou žádné místo a dají se nalepit tam, které vás to na svalu bolí nebo táhne – prokrví ho totiž a zrychlí průtok lymfy, takže i mírně uleví. Fungují také proti migréně, nalepí se jednoduše na spánky. Skvělé jsou i k nalepení na místo, kde vás štípnul hmyz, díky nim to tak nebude svědit a bolet. Už několik let nám skvěle fungují tejpy Gem Medical.

Neroztrhatelné kapesníčky

Papírové kapesníčky jsou fajn, ale asi všichni víme, co udělají, když je nechtě s běžeckým oblečením vyperete.  Speciální kapesníčky z netkaného textilu nejen, že vydrží mnohem déle – můžete je tak použít vícekrát a ne okamžitě zahodit, ale také jsou skvělé na odsávání potu a jdou použít i místo toaletního papíru. Výhoda je, že když je vyperete, zůstanou celé a nic se s nimi nestane. My je kupujeme například v Alberovi a jmenují se Deluxe bavlněné kapesníky. Nezapomeňte ale, že kapesníčky ani ty jednorázové nenecháváme v přírodě, ale odneseme si je pěkně někam, kde je můžeme vyhodit do koše.

Desinfekční polštářky

To, že jsem specialistka na stále odřená kolena, se o mně ví. Když jsem spadla na jednom trailovém závodě v horách, dala mi jedna spoluběžkyně malý, jednorázový desinfekční polštářek, abych si jím koleno vyčistila a zároveň si ho vydesinfikovala. Dříve jsem o nich nevěděla a až pak jsem zjistila, že se normálně prodávají i u nás v každé lékárně. Jsou fajn, že jsou maličké a vejdou se všude a jdou také použít jako SOS desinfekce rukou.

Balzám v tubě

Miniaturní balzám, který je primárně určený na rty, se dá použít nejen na ně (při běhu rty hodně vysychají) ale také na místo vazelíny, když vás dře oblečení nebo prádlo. Lze také dát na štípanec od hmyzu, kdy místo zklidní a uleví mu. Tuba je lepší než tyčinka, protože se v horku balzám nerozpustí a také lze jednoduše nanášet jako krém pomocí prstů. Na rty mívají tyto balzámy aplikátor. Funguje nám například Weleda SkinFood Lip Butter.

Mobil

I když mnozí říkají, že běh bez mobilu jim dává velkou svobodu a bez něho mají klid od volání, všech zpráv a vyrušování, tak stejně je dobré mít u sebe. Stačí si klidně zapnout režim „nerušit“, ale zejména pokud běháte sami a třeba v přírodě, je mobil jediným způsobem, jak si rychle přivolat pomoc. Ne všemi místy někdo chodí a ne všude je slyšet volání o pomoc.

Leave a Reply