6 věcí, kterými běžci štvou jiné běžce

Na první pohled se může zdát, že ti, kteří běhají, jsou vyklidnění a v pohodě. Jenže to je jen oko, oni jsou v určitých věcech taky pěkně na zabití. Čím se navzájem nenechávají v klidu?

Když nezdraví

Běžeckou etiketu probíráme celkem často. Přesto se najdou běžci, kteří prostě nepozdraví, neodpoví a ani se maličko neusmějí. Přitom stačí málo pokynout, ukázat palec, nebo se jen usmát a hodit hlavou, není třeba hned hulákat: ”Ahoooj! Jak se běží?” Běžci jsou jedna rodina a i když běžíme intervaly, tak na rychlé ahoj, nebo aspoň mávnutí rukou si čas najdeme vždycky.

Když vydávají příšerné zvuky

Někdy si to člověk běží, je zabraný do běhání a svých myšlenek. Jenže pak se najednou něco za ním valí a vydává to šílené zvuky. Takové hekání a kvílení, že máte pomalu pocit, že tento běžec je v posledním tažení. Jenže ono ne, on si to pak hezky běží vedle vás a vy pak nezvládáte sledovat nic jiného, než tyto šílené heky. Jak se tomu bráníme (na závodech) my? Nosíme sluchátka a hudbu máme pěkně nahlas.

Když jsou rychlejší než vy

Sice moc závodů nevyhráváme, přesto jsem soutěživí a věřte, že ač každému přejeme co nejlepší umístění, pěkně nás dovede naštvat takové předběhnutí jiným běžcem (teda zejména Míšu). Třeba jako nedávno na jednom malém závodě, kdy si potřeboval nutně odskočit a v tu chvíli ho předběhl jiný běžec. Takže po dlouhé době, kdy mohl závod vyhrát, skončil až jako druhý. No nenaštvalo by vás to?

Když „zavání“ nepříjemným odérem

Ach ty „vůně“! A že si jich někdy při běhu lze pořádně užít. A nejedná se o žádné dióry nebo šanely Dost šílení jsou běžci, kteří své běžecké oblečení perou, až když téměř „pochoduje“ okolo nich. No přece si nebudou prát svoji výbavu po každém běhu. To by přece neuschlo a stejně se to pak zase rychle zpotí. Avšak kombinace pot, vzduch a umělé tkaniny – tak to mazec. Stačí se pak jen okolo mihnout a padáte omámení k zemi.

Když zarovnávají kilometry okolo domu

Jééé, ještě mi chybí do desítky čtyři sta metrů. Jdu si oběhnout barák. Popřípadě vídáme před chodem běžce běhat sem a tam, s hlavou skloněnou nad hodinkama. Děs! Říkáme si v tu chvíli. Jenže pak se nám stane něco podobného a samozřejmě, no co si myslíte, děláme pak úplně to samé!

Kdyz zrovna běží okolo

Ano, běháme skoro pořád, ale někdy prostě musíme dělat také něco jiného. Takže se nám stane, že zrovna neběžíme, jedeme v autě nebo ve vlaku a v ten moment zahlídneme jiného, usměvavého běžce. To prostě naštve, že nemůžeme běžet jako on. To je pak závisti!
Co spolehlivě naštve vás? Je něco, co vás zaručeně nakrkne jako běžce nebo jste díky běhu vždy úplně vyzenovaní a naprosto nic vás nerozhodí?

Leave a Reply