6 nejpitomějších výplodů vaší hlavy, proč dnes nemůžete jít běhat 

Samozřejmě že i nám se občas nechce. Jenže hlava je mocná čarodějka. Dokáže vymyslet takové důvody, že přesvědčíte sami sebe, že dnešní trénink je opravdu blbost.

Začnu fakt od zítřka

Realita: Ten správný okamžik je právě teď. Je to jedno z nejtěžších rozhodnutí, ale když to překonáte, máte na půl vyhráno. Pokud si sami sebou nejste jistí, tak se domluvte s někým, díky komu to nezrušíte a půjdete. Začátky jsou vždycky těžké, sami to známe, ale důležité je vybudovat si návyk – vydržte 21 dní. To si tělo na nový pohyb zvykne a pak ho bude přímo vyžadovat.

Jsem tak unavený/á, dnes to fakt nezvádnu

Realita: Je potřeba rozlišit, jestli jste opravdu vyčerpaní nebo jestli se hlava jen vymlouvá. Není snadné vstát ráno před prací a za tmy vybíhat, stejně tak i večer po práci, když už taky není světlo. Pak je těžké se převlékat do běžeckého a jít. Jenže když se pak rozeběhnete, zjistíte, že běhání vám energii vrátí a že se budete naopak cítíte skvěle, i hlava bude pročištěná.

 Je chladno, budu nemocný/á

Realita: V zimě ani v málo oblečení nenachladnete, pokud budete stále v pohybu. Takže žádné zastavování na nastavování hodinek, stání na červenou nebo čekání na někoho. Stále se hýbejte – třeba skákejte nebo klusejte na místě. Skvělé jsou v zimě i merino spodní vrstvy – hřejí, i když jsou mokré a pro ženy existují i takové podprsenky.

 Venku je to na čepici, takže budu mít zplácnutý účes

Realita: Ano, běhání ničí účesy. O tom žádná. Vlasy jsou zpocené a čepice je u hlavy uplácne tak, že vypadáte, jako byste na ní měli tři chlupy. Pokud si nechcete hlavu neustále umývat, zkuste suché šampóny nebo objemové přípravky, které kštici od kořínků nadzvednou. A nebo si prostě i z hezké čepice udělejte módní doplněk.

Všichni se na mě budou dívat, jak u toho blbě vypadám

Realita: Každý běžec má co dělat sám se sebou a hlavně teď v zimě ve tmě není pořádně nic vidět. Naopak je to dobré období na maskování, kdy se v klidu můžete připravit na jaro, kdy vás už tyto myšlenky napadat nebudou, protože budete ve formě.

Nemám co na sebe, takže nemůžu jít běhat

Realita: Ani na zimní běhání toho není příliš potřeba. Funkční triko s dlouhým rukávem, větrovka, legíny, delší ponožky, rukavice a čepice. Vše nakoupíte i za solidní peníze v nějakém z velkým specilizovaných obchodů a vystačíte si s tím téměř celou zimu ( trik a ponožek samozřejmě kvůli praní doporučujeme více :-))

Leave a Reply