2+1 věci a akce, které nás zaujaly v lednu

Každý měsíc testujeme spousty sportovních věcí, přípravků pro kondici a dalších vychytávek, díky kterým půjde běhání o dost lépe a také vybíráme akce, na které určitě stojí za to jet. A o toto se s vámi musíme podělit: 

Zažij skialpy – akce ať už chcete začít nebo se jen seznámit s dalšími nadšenci

Před pár dny jsme na Facebooku díky naší oblíbené značce Nutrend, která je partnerem, objevili akci, ze které nám hned srdce zaplesalo – Zažij skialpy. Je přesně pro ty kteří, rádi vytáhnou tulení pásy a s dalšími podobně postiženými vyrazí na příjemný výlet nebo ty, kdo se chtějí poprvé seznámit s tímto úžasným sportem. Letos bude akce probíhat na třech místech: Na Plešivci, Králičáku a Koutech. Dozvíte se jak na to. Jak vybrat správnou výbavu, na co myslet a nezapomenout. Ostřílení skialpinisté si pak mohou vyměnit své poznatky a dozvědět se něco více od profíků. U toho nesmíme chybět. Kdo pojede s námi?

Tekuté železo Ferrum od Ovonex

Kdo je aktivní sportovec, tak má zvýšenou potřebu železa. Hlavně se to před časem dost projevovalo u Soni, která bývala často unavená a nebyl k tomu žádný příliš pádný důvod. Že by to mohlo být nedostatkem železa mě napadlo, až mi jedna kamarádka vyprávěla, že co ho začala pravidelně jíst, najednou se začala mít více energie a cítila se lépe. Zkusila jsem to. Hledala ale takovou formu železa, která bude pro tělo dobře využitelná, nebude zatěžovat trávení a bude fungovat. Před časem jsem brala tabletky s železem, kde aktivní látka pocházela ze živočišného zdroje, ale pak jsme objevili tekuté železo Ferrum Ovonex (doplněk stravy) v chelátové a veganské formě, které tělo skvěle zužitkuje a nejsou po něm žádné žaludeční problémy či zácpy. Tekuté železo stačí nakapat do sklenice s vodou a vypít. Já to dělám ráno nalačno, protože třicet minut po užití by se nemělo jíst nebo je nutné ho brát až za dvě hodiny po jídle. Pro mě je tato rutina jednoduchá a nezapomínám na to. Jednu nevýhodu ale toto tekuté železo má a to je chuť – je opravdu „železitá“ až „kovová“. Tím, že ráno beru od Ovonexu také tekutý vitamín C, který má pomerančovou příchuť, tak se „kovová“ chuť zneutralizuje a komu to opravdu vadí, tak doporučuji pít nápoj brčkem, nepřijde tak na jazyk. Krevní testy jsem si nedělala, takže přesně nemůžu říct, o kolik se mi po třech měsících hladina zvedla. Jedno je ale jisté – při mém expresním životním tempu a neustálém sportování se cítím o mnoho lépe. Navíc lahvička tohoto železa vydrží na 100 dní, což je více než na tři měsíce každodenního používání. Tekutá forma se i jednoduše, po kapkách, dávkuje a protože se míchá do nápoje, tak zajišťuje i pitný režim. A ještě se mi líbí jedna věc, že se toto železe se vyrábí v Česku a že právě toto od Ovonexu užívají i tak špičkoví sportovci, jako je například maratonkyně Petra Pastorová. Pokud byste chtěli vyzkoušet, tak když na eshopu Ovonex.cz zadáte kód Running2 získáte slevu 10%. Pozor, ale platí  jen do 12.1.2023!

Masážní olej s arnikou na svaly Weleda

Jestli nějakou věc používáme roky, tak to je arniková řada od Weledy. Obsahuje sprchový gel a také masážní olej s arnikou. Obojí nejenom, že nádherně voní po rozmarýnu – té vůně bych se nikdy nemůžeme nabažit. Je tak krásně svěží, přírodní a energická, že nás po každém běhu zase krásně „nahodí“. Sprchový gel je jemný, průzračný, bez barvov a výborně smývá z pokožky pot bez toho, aby kůži vysoušel. Teď, po maratonech v Londýně, Valencii i v Pise jsme sahali také po masážním oleji s arnikou. Je ideální ihned po sprše na ještě vlhkou pokožku a skvělé je s ním hezky promasírovat svaly. Arnika má regenerační schopnosti a tak i po náročných závodech jsme byli rychleji zase ve formě. Oba přípravky mají přrodní složení, které nezatěžuje ani tělo, ani přírodu a to se nám líbí. Weleda je prostě srdcovka, která si drží svůj vysoký standart a funguje, a tak od ní doma máme v koupelně většinu věcí.

Článek vznikl ve spolupráci se Zažij skialpy, Ovonex a Weleda

Leave a Reply