Running2 testuje: Tři mega pecky, které nás zaujaly v květnu

Tento měsíc to byla teda jízda! A protože sezóna běhání, závodů a pobytu v horách je v plném proudu, tak tohle jsou naše osobní zajímavé tipy na výbavu a kondici, na které teď nedáme dopustit! Otestováno a zbroceno naším potem! Tak co teda je?

Hole na trailové běhání

Ještě dnes si vzpomínám, že když jsem před mnoha lety byla na treku ve Vysokých Tatrách, divila jsem se svému tehdejšímu klukovi, proč tahá do hor hůlky. Jenže když jsem se pak příkře škrábla do kopce plného skal a kamení na Téryho chatu, najednou jsem zjistila, jak moc hůlky můžou výstupu a i sestupu pomoct. Stejné je to i u trialového běhání a hlavně závodů. Je to obrovská pomoc, šetří to energii, pomáhá stabilitě, ulevuje kloubům.

Hůlek jsem měla už několik, ale tohle jsou třetí od značky Leki. První byly skvělé, ale byly nastavitelné a to mě v závodech zdržovalo, tak jsem si pak pořídila zalamovací karbonové  a to teda byla velká pecka. Lehoučké, snadno se skládaly, dobře se zastrkovaky do opasku, skvěle podržely. Nebyl vlastně ani důvod je moc měnit, jenže když jsem zjistila, že je na trhu novinka – Leki Ultratrail FX.ONE. Ještě lehčí, zalamovací, karbonová, s pouhými 180 gramy mě hned nadcha a vyzkoušela jsem ji hned naostro v závodě. Na rozdíl od mých předchozích  hůlek nastavitelná rukavička zvládla i moji maličkou ruku – velikost S-M-L mi seděla a nijak mi neplandala. Co se mi na těchto hůlkách líbí je velmi snadná a rychlá manipulace. Jak při skládání, tak při rozkládání. Dobře se zasouvají do opasku a fakt jednoduše jde hůlka přichytit k rukavičce a jedním zmáčknutím ji zase dát pryč, což se hodí zejména v sebězích, kdy by hůlky neměly být k rukavičce kvůli bezpečnosti přichyceny, aby v případě pádu nedošlo k vykloubení ramene či ruky. Jedná se nový systém poutek rukojetí Trail Shark, který byl speciálně vyvinutý na trailový běh. V závodě Stuiben Trail v Rakousku  jsem těmto hůlkám nim lépe zvládla i velmi těžké úseky a ušetřila spoustu energie.

Naše resumé?

Tohle je Ferrari mezi běžeckými holemi. Dokládá to i jejich zářivě červená barva. Pokud si chcete pořídit hůlky na běhání, jděte do těchto. Nejsou sice levné, ale vydrží vám dlouho a při běhu budou vaší součástí a budete se moct na ně plně spolehnout.

Pohodlí na vícedenní štreky

Blíží se léto a tak nastává čas na to vyrazit někam na vícedenní trek. Loni jsem takhle zvládl za tři dny obejít francouzský Parc des Ecrins – GR54. Tři dny 210km a 13 000 převýšení s veškerou výbavou na zádech a bez jakékoliv podpory. Jen já a kamarád Roman Vondráček. Obrovské štěstí bylo, že jsem mohl veškerou výbavu nacpat do geniálně lehkého a pohodlného batohu Rab Latok 20 z nalehko.com. Jídlo, spacák, tarp, lékárničku, oblečení a to vše v jednom skvěle střiženém batohu, který sedí jako běžecká vesta. Dokázal jsem s ním tak nejen jít, ale také běžet. Jenže Latok je nejen střižený jako běžecká vesta, zároveň je určen pro horolezectví a je tak téměř nezničitelný.

Používal jsme ho tak i na svých více-délkových lezeních v Dolomitech nebo na nejdelší ferratě v Rakousku na Grosser Priel.

Naše resumé?

Rab Latok 20 je geniálně jednoduchý, skvěle střižený univerzální batoh pro rychlé někoplikadenní přesuny, kdy můžete kombinovat více různých sportů od chůze, přes běh, lezení až po cyklistiku.

Energie nejen na závod

Na běhání a na závody jsou na doplnění energie skvělé tyčinky nebo energy gely. Jenže ne pořád chcete jíst nebo do sebe ládovat spoustu gelů, někdy můžou i podráždit žaludek. Už od londýnského maratonu mám vždy na závod při sobě malý pytlíček, kde mám několik tobolek přírodního preparátu ( doplňku stravy) Juvenil Booster. Je to skvělá věc kdykoliv, kdy se cítím unavená, když se mi třeba nechce psát do práce články nebo chci rychle „nahodit“ bez kávy. V závodě mi proto Booster dodává a prodlužuje energii. Neznamená to ale, že by nahradil jídlo nebo právě sportovní výživu, ale on její účinky znásobí. I když je běžné dávkování 2 tobolky denně, tak na závod si dávám 2 před cca 20 minut před závodem a pak další dvě ideálně co dvě hodiny. Ginko, ženšen, maralí kořen – adaptogen, který pomáhá udržovat energii a klanopraška zase zlepšuje celkovou fyzickou i psychickou kondici a odolnost těla. Prostě to funguje!

Naše resumé?

Bez Juvenilu ať už kapek ( které užíváme každý de pro podporu imunity a na celkovou regeneraci těla a vitalitu) prostě není náš den a tím, že ho bereme více než dva roky, tak musíme říct, že funguje fakt skvěle. Juvenil Booster je zase prostě skvělá nahazovací bomba, když je potřeba podat skvělý výkon a být v plné kondici. A třešnička navíc, je to český výrobek, který je vědecky podložený a má mnoho studií, takže žádné placebo! P.S. A kdybyste cho chtěli vyzkoušet, tak když na www.juvenil.cz zadáte do objednávky náš unikátní kód Running15, tak máte slevu -15%. Ale pozor, platí jen do pátku 31.5.!

Článek vznikl ve spolupráci s uvedenými značkami. 

Leave a Reply