Running2 běžecký recept: plněná tortilla (nejen) na long runy

Když si naplánujeme delší běh nebo běžecký výlet, víme, že budeme venku i několik hodin. Ne vždy se dá dobře a kvalitně najíst po cestě a tak si kromě tyčinek bereme s sebou zdravou a výživnou svačinku v podobě chutné tortilly, která zasytí a dodá všechny potřebné látky pro energii k dalšímu běhu.

Ingredience:

Balení celozrnných tortill

Francouzská tofu pomazánka Lunter ( koupíte např. v Bille nebo na Košíku)

Salát římský Little Gem ( salátová srdíčka)

Avokádo

Plátkový sýr Gouda

Cherry rajčátka

Jarní cibulka

Tento vegetariánský recept je naprosto jednoduchý a zvládne ho během chvilky úplně každý. Jeho kouzlo tkví v sehraných ingrediencích, kterých spolu hezky ladí a doplňují se. Ani jeden z nás příliš neholdujeme pečivu a to nám také ne vždy při běhu dělá dobře na žaludek, proto je celozrnná tortilla skvělou alternativou, jak mít super svačinku vždy při ruce a taky i se snadno jí. Zajímavou a důležitou složkou receptu je Francouzská rostlinná pomazánka Lunter, kde je jednou z hlavních složek tofu, která nejenže skvěle chutná po jemném aromatu hořčice, ale je také výživná – dodá tělu potřebné kvalitní bílkoviny a zdravé nenasycené tuky, neobsahuje GMO a je z ekologického hospodářství.

Vše je vegetariánské a když dáte pryč sýr, bude recept určený i pro vegany. Ovšem zejména muži tomuto bezmasému trendu ne vždy holdují a tak se klidně nebojte do tertill přidat také kvalitní šunku, uvařené nakrájené vajíčko nebo třeba pršut.

Jak na to?

Každou tortillu hojně natřete alespoň půlkou Francouzské pomazánky. Jedno balení má 75 gramů, tak se nebojte použít přes 30 gramů na každou. Díky tomu bude vláčná, dostane skvělou chuť a bude výživná. Pak na tuto vrstvu naskládejte plátky sýra Gouda, plátky čtvrtiny středně tvrdého avokáda. Ozdobte salátovými lístky „srdíček“ Little Gem ( salát po umytí dobře osušte, aby se pak tortilla nerozmáčela) přidejte mini cherry rajčátka a posypte nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Tortillu zamotejte, aby byla jako „balíček“ je hotovo!

Naše tipy:

BALENÍ: Již hotové tortilly se skvěle balí do praktických a ekologických voskovaných ubrousků. Díky nim zůstane tortilla dlouho čerstvá, nic vám nevyteče a po použití můžete ubrousek jen umýt a zase znovu používat.

NÁPLNĚ: Od Lunter máme rádi nejenom tyto jejich trvanlivé rostlinné pomazánky v hliníkovém obalu, které se dají přímo vzít celé s sebou na cesty ( vynikající je i mexická), ale do tortill  se hodí i krémové pomazánky třeba natural nebo s pažitkou.

Tak dobrou chuť nejenom při běžeckých cestách!

Článek vznikl ve spolupráci se slovenskou značkou Lunter.

 

 

Leave a Reply