Jak jsem testoval Pyšelský kopeček

Začátek sezony se blíží, proto je v plném proudu také výběr závodů, které letos poběžíme. Nedávno jsem se dozvěděl o připravovaném prvním ročníku závodu – Pyšelský kopeček a tak jsem trasu s mým kamarádem Petrem pořádně otestoval.

 

Pyšely znám díky dětskému domovu a golfovému hřišti. Vím tedy, že je tam pěkná příroda a z Prahy je to, co by kamenem dohodil a zbytek došel. Proto jsem neváhal a požádal organizátory o možnost proběhnout se po trase závodu.

Závod je plánovaný jako mistrovství veterinárních lékařů, proto je logické, že se tu počítá také se psy, i při samotném závodě. Patnáct minut před startem hlavního závodu začne závod canicrossový. My jsme startovali v opačném pořadí. Nejprve my bez psů a až po chvíli byli připraveni pejskaři, kteří se vydali za námi.

Vybíhat se bude od fotbalového hřiště. Prvních pár set metrů na okraji Pyšel vede po silnici. Je to však jen chvilka a hned se trasa stáčí na polní cestu a následně do lesa. Již od prvních okamžiků v lese jsem děkoval Inov-8, že udělali boty do bahna, moje Mudclow mě držely pevně a umožňovaly mi zvládat jak výstupy, tak klesání, kterých je na trase hned několik.

Trasa klikatící se v lesích v okolí Pyšel je ideální pro milovníky trailů. Na jednom okruhu douhém 10,5 km jsme nastoupali 365 metrů a užili si příjemné běhatelné kopečky, táhlá klesání, ale také prudké technické seběhy, kde jsem jen zajásal a po hlavě se pustil dolů. Jako urvaný ze řetězu jsem skákal ze strany na stranu a zdolával jsem klesání doslova kontrolovaným pádem.

Díky dešti z předchozích dní jsme se na některých místech přímo brodili blátem po kotníky, ale užívali jsme si to jako malí kluci. Tak to má být, tak je to správné. Nádherné nedělní proběhnutí, po jehož skončení jsme byli příjemně unaveni, ale jen tak, abychom se přece jen ještě nezamysleli, zda si nedat ten okruh ještě jednou, tak jak to bude možné v případě závodu. Každý běžec se může rozhodnout, jestli si dá desítku nebo půlmaraton.

Na závod se už těším. Ať už bude jakékoliv počasí, jestli bude pršet nebo svítit sluníčko, závod to bude pěkný. Navíc jen kousek od Prahy, takže si poznačte do kalendáře neděli 17.4., protože to se poběží první ročník Pyšelského kopečku. My si to rozhodně nenecháme ujít.

 

Na co se můžete těšit?

Dvě distance 10,5 km (jedno kolo) a 21 km (dvě kola)

Canicrossový závod

Nordic running – o tom jsme psali zde

Závody pro děti

Zázemí fotbalového hřiště – šatny, sprchy, občerstvení

 

Registraci naleznete na stránkách závodu.

 

Leave a Reply