Sedmiminutová běžecká večeře

Znáte to. Přijdete z těžkého tréninku, máte hlad a nechce se vám nic složitého chystat. Mám pro vás skvělý tip na jednoduchou zdravou a rychlou večeři. Zvládnete ji s trochou cviku a pár triky za 7 minut.

Od půlky dubna do konce června je u nás kouzelné období: chřestová sezóna. Oba dva se Soňou chřest milujeme. Nejraději máme chřest zelený, který je jemnější a hlavně se nemusí loupat.

27213911036_b2d6eb0d7b_o

Na večeři pro dva si připravte 250 gramů zeleného chřestu, dvě vajíčka, sýr, rajče, sůl, pepř, citrón a olivový olej.

Nejprve dejte rozehřát vodu, část vody v hrnci a část rozehřejte v rychlovarné konvici. Vodu osolte, přidejte kapku olivového oleje a trochu citronové šťávy. Zároveň dejte vařit vejce naměkko.

26972845630_8f4a627503_o

Než se rozehřeje voda, opláchněte chřest. Nyní je potřeba oddělit silnější konce. Zapomeňte na nůž. Jednoduše vezměte chřest mezi palce a ukazováčky a odlomte zhruba centimetr a půl od konce chřestu. Pokud je chřest čerstvý povede se vám to pěkně.

Takto připravený chřest vložte do vařící vody. Já mám raději, když zůstanou paličky nad vodou a ohřejí se jen v páře, Soňa naopak raději zcela uvařené. Záleží na vaší chuti. Chřest vaříme zhruba 4 minuty, podobně jako těstoviny „na skus.“

27248118845_3a6aa3a4ec_o

Dále nakrájím rajče a sýr, nachystám na talíř a zhruba ve stejnou chvíli jsou chřest i vejce hotové.

K chřestu se skvěle hodí bílé víno, tak si ho otevřete a uvidíte, jak skvěle se vám bude po tréninku relaxovat.

Aktualizace: Na četné žádosti, že to přece nemůže pořádnému chlapovi stačit, doplňuji, že pokud jste po vážně těžkém tréninku, máte pořádný hlad. Je fajn mít v lednici uvařené brambory a ty si dát na pánev lehce osmažit na olivovém oleji. 

Druhou možností je vzít celozrnnou bagetu a lehce potřít olivovým olejem, posypat oblíbenými bylinkami a krátce osmažit. Doplníte tak chybějící sacharidy. Podávat pak můžete chřest v bagetě a to je opravdová lahůdka.

Leave a Reply