Otestovali jsme: běžecké oblečení Nessi

Fantastické barvy, neotřelý design – tak by se na první pohled dala charakterizovat značka běžeckého a sportovního oblečení Nessi, jejichž heslo zní: vytvořeno běžci pro běžce. My v ní běháme několik sezón a máme ji rádi. Jak obstály jejich nejnovější kousky? Testovali jsme je v nejrůznějších podmínkách tři měsíce:

SOŇA

Zateplené legíny Angry Owl’s Eyes

Když si otevřete webové stránky Nessi, protože jejich výrobky se prodávají přes internet, zaujme vás hlavně nepřeberné množství legín, které tu nabízejí. Jsou tak výrazné a barevné, že je poznáte na první pohled. Já si v nich před časem začala všímat Miloše Škorpila, který i když muž, tak mu skvěle sedí. Legín od Nessi jsem měla už několik – od krátkých přes dlouhé. Ty mám nejraději. Na podzim a zimu jsem si vybrala ty z materiálu, ve kterém není ani při nižších teplotách zima.

Novinka mě zaujala designem – na první pohled legíny vypadají nenápadně a decentně. Avšak do doby, než se otočíte zády. Heslo „dívej se mi do očí“ tady chytá jiný rozměr – soví oči jsou tu totiž umístěné přesně na mém pozadí. Když jsme s Michalem běželi, říkal mi pak, že opravdu přitahují dost mužské pohledy a když jsem byla na tréninku, tak mi jedna spoluběžkyně řekla, že by se ráda dívala jinam, ale že to prostě nejde.

Co je na legínách výjimečného, je speciální multifunkční pas, který má v sobě otvory, takže do něho snadno vsunete mobil, kapesníčky, klíče nebo gel. Při běhu věci nevadí, neskáčou a když si správně okolo pasu „usadíte“ tak o nich téměř ani nevíte. Počítejte však s tím, že se přes materiál potíte a že vše bude vlhké, proto doporučuji dát si mobil třeba do sáčku.

Na legínách oceňuji také výrazné kulaté reflexní prvky, které jsou nejenom zezadu, ale také z boku.

Jak obstály? 

Hezký originální design, kvalitní materiál, které dobře odvádí pot a přitom v něm není zima. Multifunkční pas je opravdu praktický, já v něm nosila hlavně klíče a kapesníčky. Jedny z nejlepších a nejpohodlnějších legín, co jsem běhání na podzim a zimu měla.

 

Celorozepínací bunda s kapucí Silver Melange

Líbíla se mi na první pohled. Zepředu má prošitý silnější „šusťákový“ materiál, rukávy, kapuce a zadní část je ze zatepleného funkčního materiálu, až jsem si říkala, jestli mi v ní nebude při teplotách okolo desíti stupňů horko. Nebylo. Když si pod bundu vzala jen první vrstvu, skvěle „dýchala“ a nepřehřívala jsem se, přední část skvěle chránila před větrem. Jak bunda obstála v dešti a ve sněžení jsem bohužel neměla možnost otestovat.

Co mě na ní zaujalo, je vnitřní spodní část, na které jsou „natištěné“ speciální protiskluzové vlnky. Slouží k tomu, aby bunda i při pohybu dobře seděla a neshrnovala se nahoru. Oceňuji také rukávy s otvory pro palce a tři kapsy, které dobře pojmou i mobil, se kterým se dá dokonce i běžet.

Jak obstála? 

Výborná volba na podzimní a zimní běhy – do města i na trail. Když se zastavíte, tak vám hned nebude zima. Při běhu výborně odvádí pot a větrá. Bundě vytýkám absenci reflexních prvků ( jediné reflexní je pouze logo na prsou), ty jsou pro mne vždy velmi z bezpečnostního hlediska moc důležité a není jich nikdy dost.

 

MICHAL

Větrovka Predator Green

Vybrat zajímavé oblečení pro muže bývá občas docela problém, naštěstí se pár kousku najde. Jistotou v tomto je Nessi. Značka, která se specializuje na zajímavé, ale funkční běžecké oblečení. Ačkoli ty nejzajímavější kousky jsou určeny převážně ženám, i muži si zde najdou něco pro sebe. Já zvolil větrovku Predator Green. Jak naznačuje název, má bunda zelený vzor odkazující na kultovní film Predator. Nemusíte se tak bát, že při svém běhu budete vypadat nudně, naopak možná i některým soupeřům naženete strach.

Větrovka není zajímavá jen svým vzhledem ale také chytrými detaily. Ve větru a plískanici přijde vhod kapuce, která se dá elegantně sbalit do límce. Když nemusím, nenosím žádnou ledvinku a tak se mi hodí zapínatelné plnohodnotné kapsy, i když jsou dostatečně velké, nejsou nijak moc volné a tak v nich nic neskáče. Velmi důležité jsou také reflexní prvky, díky kterým je mě vidět i po setmění.

Jak obstála?

S bundou jsem vyrážel za různých situací od sucha, přes déšť, až po nepříjemný déšť se sněhem a větrem. Ve všech případech obstála na výbornou. I v náročných podmínkách Čertových stezek stíhala odvětrávat a já se tak mohl do běhu pořádně opřít bez strachu, že budu celý propocený. Naopak, při nepříjemné plískanici jsem ocenil kapuci a i v tomto případě jsem zůstal pěkně v suchu.

Mikina Predator Grey Pro

Mikiny nepatří k mým nejoblíbenějším kouskům oblečení, spíše je používám po tréninku na zahřátí. Tahle šedo-černá mně ale zaujala – i přes šedou barvu rozhodně není nudná. Kombinuje několik materiálů, přesně podle toho, jak se na které části těla hodí. Proto jsem se odvážil zařadit jí do své výbavy.

Na těle sedí velmi těsně, ale nijak nepříjemně, přesně tak dokáže maximálně využít výhody použitých materiálů. Ačkoliv není určena do deště, skvěle poslouží v chladu a mrazech. Přesto i při intenzivní aktivitě dobře odvádí vlhkost od těla a jen tak snadno neprofoukne.

Při používání potěší dvě kapsy – menší na levé straně na drobnosti a větší na pravé, dost velká i na pluskový iPhone. Navíc je v kapse díra na provlečení kabelu sluchátek pro případ kdy to váš telefon nebo přehrávač podporuje a ještě jste nepřešli na bluetooth.

Jak obstála?

Běhal jsem v ní hlavně v Prokopském údolí a v Chuchelském háji. Osvědčilo se mi, že při běhu nikde nic nevlálo a tak se ani při probíhání roštím nic nezachytávalo. Díky průvlakům pro prsty jsem už po pár stech metrech sundával rukavice. Skvěle posloužily také silikonové pásky v spodní části bránící shrnování.  Predátor Pro změnila můj pohled na mikiny a dneska už se jim nebudu bránit. Tato se skvěle hodí nejen na běh, ale také na běžky nebo skialpy.

Leave a Reply