5 věcí, kterými zábavně oživíte váš trénink

Příprava je důležitá. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Bez tréninků to prostě nejde. Jak udělat, aby vás bavily a přitom byly účinné? Toto na nás funguje:

Schody

Jsou skoro všude a je to nejenom skvělý kardio trénink, ale jsou výborné také na hubnutí. Také si zde můžete trénovat práci kotníků a posilovat svaly na nohou – stehna, lýtka a také zadek. Běhání do schodů je také skvělé pro vaše srdce. A jak na to? Zkuste schody dynamicky vybíhat nejprve po jednom, zvedat přitom kolena nahoru a také pracovat s rukama. Pak berte schody po dvou. Vždy, když se budete vracet zpět, tak mírně klusejte. Na schodech zkuste také snožmo skákat nebo je brát i po jedné noze. Je to pěkná makačka!

Skákání přes švihadlo

Opět skvěle pálí tuky, ale je výborné na nácvik koordinace rukou a nohou při běhu. Když totiž pracují ruce, tak ovlivňují i to, jak běží nohy. Když je obojí správně propojené a ruce i nohy spolupracují, tak se vám běží lépe a lehčeji. Nic ale nepřehánějte a dávky skákání postupně navyšujte. Skákejte vždy v botách a nejlépe na měkkém povrchu – ideální je to na trávě.

Slalom kolem stromů

Stromů je všude spousty. Využijte je k tomu, že je budete obíhat. Nejen, že si tím oživíte trénink, ale zároveň zlepšíte koordinaci a své schopnosti zvládat technické trailové běhy. Ideální je obíhat stromy v co nejvyšším tempu. Můžete zkoušet jak co nejbližší oběh s co nejmenší změnou směru, tak naopak prudké zatáčky s dotekem stromu rukou.

Člunkový běh

Podobně jako slalom poslouží také člunkový běh. Postačí vám k tomu kloboučky nebo můžete využít lavičky či stromy. Opět trénujeme koordinaci, ale také rychlost a výbušnost. Startujte z místa, na krátkou vzdálenost oběhněte kužel nebo strom, rychle zpátky a znovu, tentokrát se jen stromu dotkněte a zase zpět. Je možné vyzkoušet také některé další varianty, jako je třeba běh k jednomu stromu zpět, pak ke stromu vzdálenějšímu a zpět k prvnímu a tak dále.

Běžecká abeceda v pohybu

Ta vůbec nemusí být nudná! Zkuste ji zařadit do běhu, ale na začátku tréninku, když už budete trošku rozehřátí. Běžte 500 metrů a pak vždy, přímo při běhu, se nezastavujte, začnete dělat jednotlivé cviky z běžecké abecedy. Lifting – běh – skiping – běh. A tak dále. Když nezastavujete a cviky děláte v pohybu, je to také pěkná makačka. Navíc si tím dobře „pilujete“ správný běžecký krok. Běžecká abeceda, i když vypadá někdy legračně, je právě rozloženým běžeckým krokem.

Leave a Reply