Jak na platby s hodinkami fitbit

Dnešní sportovní hodinky už umí téměř vše, co bychom si od nich mohli představit pro sledování naší sportovní aktivity, ale výrobci stále přemýšlejí, jak nám s jejich pomocí dále usnadnit život. Hitem posledních týdnů je placení s jejich pomocí.

Posledním přírůstkem do rodiny hodinek, s nimiž je možné platit, jsou hodinky fitbit. Dostali jsem možnost tuto metodu testovat již několik měsíců a opravdu se nám líbí možnost vyrazit na výběh s jistotou, že kdybych náhodou dostal chuť třeba na zmrzlinu, můžu si ji koupit i když u sebe nemám peněženku.

Jak to funguje?

Samotné placení je velice jednoduché – podržením tlačítka hodinek se aktivuje aplikace s kartu přímo na displeji. Naťukám PIN, který si při aktivaci karty v hodinkách zvolím (pozor není to PIN karty) a pak hodinky přiložím ke čtečce, jako jakoukoliv jinou bezkontaktní kartu. Platební aplikace zůstane odemčená, dokud budete mít hodinky na ruce, vždy pak stačí jen znovu otevřít platební aplikaci. Pokud hodinky, byť jen na moment sundáte, budete muset PIN před platbou zadat znovu. Za celou dobu testování jsme se nesetkali s případem, že by nějaký prodejce podporující bezkontaktní platby naši platbu nepřijal.

Jak kartu nastavím?

Celý postup je velmi jednoduchý a představuje pouze pár nutných kroků v aplikaci fitbit v telefonu:

  1. V levém horním rohu klikněte na ikonu svých hodinek
  2. Zvolte ikonu Wallet a potvrďte zabezpečení telefonu (otiskem prstu, obličejem nebo kódem)

  3. Spusťte průvodce kliknutím na Get Started

  4. Nastavte PIN pro odemčení platební aplikace na hodinkách

  5. Zadejte údaje o vaší kartě

  6. A následně svoji adresu
  7. Vyčkejte aktivaci karty, mělo by to trvat zhruba minutu až dvě
  8. Potvrďte podmínky použití a opět chviličku počkejte na dokončení aktivačního procesu

  9. Pak už vám jen aplikace poradí, jak kartu používat a můžete jít na to

Omezení je k dnešnímu dni bohužel pouze na karty Moneta money bank, případně některé zahraniční banky, pokud u nich máte účet. Aktuální seznam bank https://www.fitbit.com/fitbit-pay/banks

 

Leave a Reply