Dárky pro běžce na poslední chvíli

Zodpovědnější z nás již mají několik týdnů, ne-li měsíců vánoční dárky nakoupené a nyní se jen těší, až je uloží pod stromeček. Pokud jste ale jako já, budete to řešit až koncem příštího týdne. Aby to nebyl takový stres, mám tady několik tipů, ze kterých si vybere každý. 

Sluchátka Aftershokz AIR

Spousta běžců nedokáže vyrazit, aniž by měli puštěnou hudbu. Problém ale je, že se sluchátky v uších nevnímají okolí a je to pro ně krajně nebezpečné. Sluchátka Aftershokz přišla s novou technologií, přenášení zvuku přes kost. Uši tak zůstávají nezakryté a stále máte přehled o svém okolí. Na tento dárek je nyní v HSH Sportu sleva více, než 1000 korun.

Hodinky Garmin s podporou Garmin Pay a hudby

Sluchátka samotná jsou fajn, ale je potřeba do nich nějak hudbu dostat a na to se hodí pro nejnovější sportovní hodinky Garmin: je to např. celá řada Fenix 5 Plus, Forerunner 645 Music nebo Vivoactive 3 Music. Navíc tak získáte podporu Garmin Pay – služby, díky které budete mít svoji platební kartu vždy bezpečně na zápěstí. Její používání je opravdu návykové.

Náramek Body ID se zdravotním profilem

Bezpečnostní prvek, který jsme si hodně oblíbili, je náramek Body ID. Pohodlný silikonový nebo velcro náramek s kovovou destičkou, na které je vygravírované vaše jméno, kontakt pro případ nouze, případně alergie nebo zdravotní potíže. Navíc ale pokud si k náramku objednáte zdravotní profil, může se lékař snadno dostat k vaším důležitým zdravotním informacím, a to přes SMS nebo internet. To vám může v kritické chvíli zachránit život.

Nově je také možné kovový štítek umístit na řemínek hodinek. Až do úterý 18.12. můžete využít kód: BODYID2019 a získat na náramek 20% slevu.

Sluchátka Marley Smile Jamaica

Ne každý touží po bezdrátových sluchátkách. Pro tento případ se nám líbí sluchátka House of Marley, která jsou vyrobená šetrně pro životní prostředí a z recyklovaných materiálů. Navíc skvěle vypadají. Prostě stylovka, která potěší.

Kamera DJI Osmo Pocket

Natáčení při běhu je často oříšek. Akční kamery jsou fajn, ale jejich stabilizace za moc nestojí a dívat se pak na roztřesená videa, není zrovna z příjemný zážitek. Zkoušel jsem běhat s gimbalem, ale jsou velké a neforemné. Teprve včera se začal prodávat nový model Osma od DJI – DJI OSMO POCKET malý gimabal, s aktivní tříosou gyroskopickou stabilizací. Perfektně padne do ruky a při běhu o něm ani nevíte.

Čelovka Fenix

S čelovkami Fenix běháme už několik let. Je to hlavně pro jejich odolnost a skvělou výdrž. Není divu, vždyť jsou to čelovky do těch nejdrsnějších podmínek. Letos opět významně rozšířili svou běžeckou řadu, a to zejména o model HL40R, který je prvním modelem Fenixu s plynulou regulací světelného kuželu. Slečnám se zase bude líbit model HL12R, který nejen že pořádně svítí, ale můžou ho mít kromě šedé, i ve světle modré nebo fialové.

A skvělý bezpečnostní doplněk? Červená blikačka na popruh čelovky BC05R. I když všechny čelovky z běžecké řady mají reflexní pásky, díky blikačce vás nikdo nepřehlédne. Pokud si chcete nechat poradit ten nejvhodnější model po vás, stavte se v prodejně Kronium, sám tam trávím spoustu času.

Hodinky Technaxx TrendGeek

Levnější „chytré“ hodinky už asi neseženete. Když jsem o nich poprvé slyšel, říkal jsem si, že to přece nemůže ani fungovat. Jenže pak jsem je uviděl a zjistil, že jsou překvapivě solidně vyrobené a výbava není vůbec špatná. Jednak zaznamenávají celodenní aktivitu a spánek, ale umí notifikace z mobilního telefonu, ale třeba také přehrávat hudbu z mikro SD karty. Co se mi téměř nechce věřit je to, že umí dokonce po vložení SIM karty samy fungovat jako mobilní telefon. Jsou zkrátka skvělým dárkem pro někoho, kdo se chce začít hýbat, ale přitom ještě neví, jestli jsou pro něj chytré hodinky to pravé.

Leave a Reply