5 věcí, jak si představujeme ideální běžecké Vánoce

Štědrý den je výjimečný nejen pro děti, ale také pro nás, pro běžce. Tradice jsou tradice, a tak bychom i my na ně měli myslet a dodržovat je. Jak tedy využít Vánoce ve svůj prospěch?

Pečeme vánočku

Nejen teta peče na Vánoce vánočku, ale také každý běžec by na ni neměl na začátku svého běhu zapomenout a zařadit ji. Procvičení běžecké abecedy, do které „vánočka“ – tedy běh do strany s rytmickým střídáním nohou patří, je základ štědrodenního tréninku.

Chceme vidět zlaté prasátko

Když půjdete večer po městě, jistě pár pořádných prasátek potkáte, ale abyste viděli to pravé vánoční, měli byste držet tak zvaný přerušovaný půst. Co to znamená? Dodržet alespoň 16 hodin bez jídla. Tato tradice nejíst až do večeře je zkrátka skvělou aktivací metabolismu a pokud ji budete dodržovat i jiné dny, pomůže vám to skvěle srovnat zažívání.

Zdobíme stromeček jinak

Aby nebyl vánoční běh nudný, můžeme ho spojit se zdobením stromečku. Nabalte si při běhu do kapsy ovoce, zeleninu a další dobrůtky pro zvířátka, vydejte se do lesa a při běhu jednotlivé kousky věšte na stromky, aby i divocí obyvatelé lesa měli hezké Vánoce.

Sledujeme běžecké „pohádky“

Pohádky má na Vánoce rád snad každý a jaké jsou ty nejlepší? No přece ty o běhání. Podívejte se na některý z filmů jako je Zázračný běžec, Hranice možností (oba Steve Prefontaine), Barva vítězství (Jesse Owens), Atlet (Abebe Bikila) nebo reportáž z Olympiád v Helsinkách 1952, kde předvedl svůj hattrick Emil Zátopek. Nejen že to jsou úžasné filmy, ale namotivují vás na celou příští sezónu.

Rozdáváme dárky

Dát někomu dárek – to je něco, co na co bychom neměli zapomínat celý rok. Nemusí to být nutně nějaká věc, zkrátka když už celý rok běháme, vzpomeňme si odkud ten čas bereme a věnujme nějaký čas také svým blízkým.

Užijte si kouzelný den a dejte nám vědět, jaké tradice dodržujete vy. Je pro vás i Štědrý den běžecký nebo si sednete doma do gauče a přecpete se cukrovím?

Leave a Reply