Michal: 7 vychytávek, které mi usnadňují (nejen běžecký) život

Příprava blogu s sebou nese docela dost intenzivní práce. Skloubit blog, práci a tréninky je někdy pořádné peklo. Proto jsem rád, že mi s tím pomáhá hned několik věcí. Jaké to jsou?

Na rychlé přejezdy po městě: Citibike Sponge

Ačkoli se po Praze dá skoro všude dostat přeběhnutím, ne vždy je vhodné být na místě zadýchaný a zpocený. Proto si opravdu užíval možnost využít k přepravě vozítko CityBike Sponge. Tohle mini elektrokolo se mi perfektně hodilo, když jsem si před Kbelskou 10 nebyl jistý, jestli jsem vypnul sporák. Rychle jsme se dostal k autu zaparkovanému o několik ulic dále, kolo pohodlně naložil a jel zpět domů. Bez něj bych musel ještě před závodem pěkně sprintovat. Podobně ho občas využívám cestou na trénink, abych se ještě před rychlými intervaly příliš neunavil. Zkrátka pomáhá mi dostat se rychle na místa, kde se nedá zaparkovat a hromadnou dopravou je příjezd složitý.

Když potřebujeme něco odvézt: Hybridní Toyota

Někdy s sebou potřebujeme převézt kromě sebe také nějaký ten náklad. To pak už kolo nestačí a je třeba použít auto. Naprosto úžasným dopravním prostředkem pro Prahu je hybrid. Za 100 korun na rok je možné s ním zaparkovat na modrých a fialových zónách kdekoliv v Praze – třeba i před naším prostorem na Running2 výběhy na Vinohradech, kde mohou jinak stát jen rezidenti. Naším nejoblíbenějším je Toyota C-HR, Sonička si vždy nejvíce užívá automatické parkování, kdy nemusí hnout ani prstem a auto jí zaparkuje přesně kam potřebuje.

Na záznam fotek a videí: Ultrarychlá Micro SD Verbatim

Příprava blogu – to je také hodně focení a natáčení videí. Spousty zvládáme na mobil, občas se ale neobejdeme bez zrcadlovky. Pak ale potřebujeme opravdu rychlou SD kartu. Zvolil jsem nakonec Mocro SD Verbatim Pro U3, která v pohodě zvládne i záznam 4K videa nebo rychlé sekvence fotek. Díky redukci na SD pak není problém ji použít jak ve foťáku, tak v kameře.

Na zpracování videí: Super rychlý externí disk Freecom mSSD

Jedna věc je video nahrát, druhá je pak zpracování. Vzhledem k obrovským velikostem videí, abych byl schopen tyto objemy rychle zpracovat, osvědčil se mi superrychlý mSSD disk Freecom připojitelný přes USB 3.0 nebo 3.1. Při úpravách videí dokáže ušetřit i několik desítek minut. Obrovská výhoda je také mechanické zpracování. Hliníkové tělo spolehlivě chrání před poškozením a díky absenci pohyblivých částí se mu nic nestane ani při pádu na tvrdou zem.

Když potřebujeme dobít: Outdoorová powerbanka Sandberg

Energie není nikdy dost. To se nám ukazuje hlavně na cestách do hor. Na cestování jsme si oblíbili outdoorovou powerbanku Sandberg v praktickém provedení jako karabina. Snadno ji připnu na batoh a nikde nezavazí, nezabírá místo a můžu snadno nabíjet telefon nebo kameru. V Alpách na skialpech se nám osvědčila její vodotěsnost. Skvěle přestála i několik pádů do rozmoklého sněhu.

Když potřebuji ráno nahodit: Mezzo caffe

Jsem kávový maniak – naše kuchyň vypadá skoro jako malá kavárna. Bez dobrého espressa ani nevstanu – tak to zkrátka mám. Jakmile se ráno vzbudím, namelu do páky čerstvou kávu a udělám si pořádné espresso. Často jsem zkoušel nejrůznější pražírny a značky, až nedávno jsem díky kamarádům Monice a Ondrovi objevil skvělou kávu z Holešovic – Mezzo caffe. V Praze je hodně pražíren a vyznat se v nich, to zkrátka nejde. Ceny se šplhají do závratných výšin a kvalita je mnohdy jen v představách majitelů, ale dokáží o ní přesvědčit své zákazníky. Oproti tomu v Holešovickém přístavu opravdu vědí, co dělají. Za rozumnou cenu nabízejí velký výběr špičkových káv – jak na pravé espresso, tak na alternativní přípravu. A co je důležité? Káva je skvělý antioxidant, navíc funguje jak stimulant pro lepší sportovní výkon.

Proti bolesti svalů po lezení: Kompresní rukávy Royal Bay

Rozhodl jsme se letos do tréninků pořádně opřít a abych netrápil tělo jen během, začal jsem s lezením. Občas jsem pak ale po pořádném tréninku cítil silně ruce, takže jsem hledal, jak jim trochu ulevit. Na nohy používáme již léta kompresky Royal Bay a protože zrovna vyšli i s kompresními rukávy, rozhodl jsme se je vyzkoušet. Zatím mě baví, ale jak opravdu fungují, to vám dám po pořádném testu určitě vědět.

 

Leave a Reply