4 věci, které se v našem životě změnily, když jsme začali běhat

I když to zní jako otřepané klišé, běh obrací životy naruby a také životní styl. Co jsme dělali před ním a co už nebudeme dělat?

SOŇA

Nosila jsem podpatky

Boty na vysokých podpatcích jsem nosila už od malička. Své první jsem dostala, když mi bylo asi deset. Byly to červené pantoflíčky s malým podpatkem z Jugoslávie a všechny holky mi je záviděly, protože před revolucí se nic takového u nás sehnat nedalo. Milovala jsem je do doby, kdy mi ve školní jídelně podklouzly a já na sebe vylila celý oběd. Přesto jsem na jehly nezanevřela. Uměla jsem na nich bravurně chodit i po dlažebních kostkách a nosila jsem se jako dáma. Podpatky nádherně tvarují nohy a také postavu. Jenže když jsem začala běhat, pak mě z nich dost bolely svaly, které jsem pak při tréninku hodně cítila. Navíc jsem si zvykla na super pohodlné tenisky, takže teď už jsou pro mě na prvním místě jen zdraví a komfort.

Nerada jsem bývala sama

Jsem společenský typ a vždy jsem mívala ráda někoho vedle sebe – kamarády, rodinu, sestru nebo partnera. Když jsem začala běhat, naučila jsem se být i jen sama se sebou, ve svém světě. Bojovat se svojí hlavou, se kterou to občas není lehké, ale také jsem toho o sobě hodně zjistila. Že jsem soutěživá a že kdy si něco zamanu, tak jsem do toho schopná dát maximum. I když ráda běhám společně s Míšou, běhání jenom sama si nemůžu čas od času vynachválit. Je to taková vnitřní terapie.

MICHAL

Převrátily se mi hodnoty

Než jsem začal běhat, pracoval jsem na vysokých pozicích různých firem, i když jsem se vždy snažil dělat věci trošku jinak, aby se mnou lidi dělali rádi. Musel jsem někdy dělat věci způsobem, který mi nevyhovoval. Když jsem začal běhat, začaly mi určité věci vadit více a více. Nakonec jsem změnil práci, spolupracuji s lidmi, kteří také běhají a uvědomují si, že kromě práce jsou i jiné věci, které když člověk dělá, zvládá práci ještě lépe a má lepší nápady.

Chodil jsem v obleku

Než jsem začal běhat, chodil jsem každý den v obleku, měl jsem jich dokonce několik šitých na míru. I když je mám rád, do divadla, na koncert, zkrátka do společnosti si ho vezmu rád, ale všude jinde dávám přednost pohodlnějšímu oblečení. Někteří lidé mě díky tomu nepoznávají. Má to ale i své výhody: oblek se špatně balí na záda do batohu, když chcete běžet nebo jet na kole do práce.

Leave a Reply