Poběžte s námi za zdravá prsa

Už od ledna máme každý týden své pravidelné tréninky, tento a příští týden se ponesou ve znamení podpory Avon pochodu, jehož hlavní myšlenkou je to, aby ženy byly zdravé a podporuje ty, které bojují s rakovinou prsu. A protože  k běhání potřebujeme být hlavně zdraví, chceme k této krásné akci přispět i my.

Avon Pochod je celosvětovou akcí, v rámci které statisíce lidí vyjadřují svou podporu ženám s rakovinou prsu a jejich rodinám. Samotná myšlenka podpory ženského zdraví vznikla již v roce 1992 se založením celosvětového fondu Avon Worldwide Fund Women´s Health. Cílem nadace je péče o zdraví žen a zvýšení povědomí o nemocech postihujících ženy. V současné době probíhají po celém světě různé aktivity, jejichž cílem je nejen boj proti nádorovému onemocnění prsu, ale i výzkum a prevence jiných zdravotních problémů, týkajících se žen. Avon Pochod je nejvýznamnější aktivitou nadace a koná se každoročně ve více než 50 zemích světa. Po celém světě se do současnosti vybralo již 80 miliónů dolarů.

 

Myšlenka spojit se s Avon pochodem padla na tiskové konferenci, kde se každému líbilo, že běháme. Jak spojit pochod a naše výběhy? Jednoduše – proběhnout si tříkilometrovou trasu pochodu ze Staroměstského náměstí přes Pařížskou ulici, na Čechův most, a přes nábřeží Edvarda Beneše k nábřeží Kapitána Jaroše, a pak přes Hlávkův most až na ostrov Štvanici.

Ikdyž nám dnes počasí nepřálo a do poslední chvíle to vypadalo, že budeme mokří, tak nakonec, když jsme dojeli metrem z Vinohrad na Staroměstskou, byly podmínky na běh ideální, a taky jsme si to užili. Protože se nás sešla parta pokročilejších bězců, přes Karlín a tunel jsme doběhli zpátky do našeho prostoru a dohromady to dalo skoro deset kilometrů. Na všechny čekalo překvapení – kosmetika Avon a také speciální růžová edice vydaná k Avon pochodu –  proteinová tyčinka Excelent a také voda Nartes od Nutrendu.

Chcete tohle všechno vyzkoušet i vy ? Máte šanci. Připojte se k nám příští čtvrtek na náš výběh ( začínáme v 18.20 hod. v Mánesově 63 na Vinohradech) a poběžte podpořit dobrou věc. Nebo si 15.6. kupte tričko na Avon pochodu – je to vstupenka a pojďte si ho projít a užít námi.

1 komentář

  1. Hezky clanek. Neco podobneho jsem bezela minuly rok v Brne.Libilo se mi, ze tam byly ruzne stanky, a slecny byly velmi ochotne. Ja uz tohle znam, po operaci mi to ukazala ma gynekolozka. Co se mi ale prilis nelibi, na mamografii myslim muzes az od 40 nebo 45let zdarma, predtim musis mit prevody pd lekaru – coz je velmi zdlouhave a frustrujici. Mysliml, ze by to melo byt drive, znam holku, krera onemocnela ve 30letech, me bylo 33. Tento rok, jsem jako minuly, po zenskem behu prevedla castku na vyzkum rakoviny.
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.com/

Leave a Reply