Proč běhat ve skupině – Red Bull – Běžcům vstup zakázán

Spolu s RedBullem jsme natočili několik videí pro úplné a věčné začátečníky. Naše nejoblíbenější je to o běhání ve skupině. Je to také takové poděkování vám, se kterými se potkáváme nejen na našich výbězích, ale také na závodech.

Pokud se vám video nezobrazuje otevřete si ho přímo na stránkách RedBull.

Jeden z častých důvodů pro skončení s běháním je ztráta motivace. S nadšením začneme, ale pak nás něco odláká a my se ne, a ne k běhu vrátit. Zkrátka nic nás nemotivuje.

Jedním ze způsobů, jak o motivaci nepřijít, je běhání ve skupině. Někdo se bojí, že skupině nebude stačit, že to bude příliš těžké, ale to jsou jen zbytečné obavy. Při společném běhu totiž zapomenete na únavu a najednou je běh snazší.

Správná skupina vždy svůj běh přizpůsobí tomu, aby si běh užil každý. Rychlejší si trasu občas proloží těžší nebo delší částí a zase se přidají k ostatním. Nehrozí také, že zapomenete na rozcvičení, abecedu nebo závěrečné protažení. I tyhle nudné části můžou být ve skupině zábavné.

Stačí si najít tu správnou skupinu, se kterou vás bude běhání bavit, ke které se přidáte, běhá se každý den po celé republice, jen si vybrat. Můžete běhat i s námi, každý čtvrtek statujeme od 18:20 v Praze z našeho prostoru z Mánesovy 63 a vyrážíme třeba do Riegrových sadů, na Vítkov či na Parukářku. Těšíme se na vás!

Leave a Reply