Rozhovor Dara Rolins: Neběhám, i když by mi to asi šlo

Jestli mi při pohledu na něčí postavu vždycky spadne brada, tak je to zpěvačka Dara Rolins. Zlé jazyky tvrdí, že vůbec nejí a stále jen na sobě dře. Jak tomu tedy doopravdy je? Sama mě však při našem rozhovoru na tiskové konferenci Avonu (jehož je tváří) přesvědčila, že stojí nohama pevně na zemi:

Daro vždycky koukám na tvoje břicho. A připadalo mi – je to už hrozně, hrozně dávno, že ve tvém vzhledu najednou nastal velký skok. Z normální postavy se stala velmi vyrýsovaná a od té doby vypadáš neskutečně sporty. Jak jsi to dokázala?

Není to tím, že bych začala nějak výrazně víc sportovat, ale spíš jsem si našla druh cvičení, který svědčí mému tělu a tím je jóga. Ta moje tělo umí neskutečně tvarovat, natahovat a protahovat. Díky ní jsem ztratila taková ta kila navíc, bez nichž pak vypadám o dost vysportovaněji. Prostě zbavíš se toho, co tělo nepotřebuje a najednou ti vylezou svaly. A musím říct, že právě jóga postavu vykreslí dokonale.

Jak často cvičíš jógu?

Nejraději každý den ráno, ale když hodinu nestihnu, tak si dám aspoň pár pozdravů slunci. Cvičím ashtangu.

Běháš někdy?

Neběhám, ale praktikuji rychlou chůzi. Běhu jsem nikdy nepřišla na chuť a to mi vždycky všichni říkají  – kdybys jenom měla tu trpělivost to překonat, tak zrovna ty běh budeš milovat. Já ale nemám důvod objevovat a překonávat se – sice se umím kousnout, ale je mi dobře v tom mým světě.  Už tolikrát jsem zdolávala takový to – „to dám, to dovedu, to dokážu, to mne nezabije.“ Naposledy jsem zápasila s thajským boxem.  Sice mi šel, ale strašně moc mi to ubíralo energie.  Jóga mi prostě sedí víc.

S cvičením ale souvisí také strava. Jak je to u tebe?

Potřebuji být lehká, ale zároveň chci vypadat zdravě a žensky. Je potřeba nejíst nahodile a dávat tělu moudře to, co ho dělá hezké, ať už jde o pleť, oči, zuby. To všechno jsou drobnosti, které o nás mluví.

Jak jíš každý den?

Opravdu nad tím přemýšlím a pečlivě si vybírám i výživové doplňky. Každé ráno piju tekutý chlorofyl, je to moje rutina už několik let. Pak si nakrájím ovoce – od borůvek, jahod, přes kiwi a hrušky, pak je zasypu superfoods směsí , dám si tam kakao, kokos, oříšky. Jím to vždycky, než jdu na jógu, protože nemám ráda cvičení na lačný žaludek.

A po cvičení jíš?

Ano, piju koktejl, protože tělu potřebuji navrátit energii. Mnohé ženy dělají po cvičení chybu, že si kvůli hubnutí nic nedají, ale tím ubírají tělu ty živiny, které nás dělají, speciálně v to zralejším věku, krásné.

Nemáš problémy s tím, jak se stravovat, když jsi často na různých akcích, koncertech, na foceních a tak?

Vždy si s sebou beru své jídlo do krabičky a mám s sebou i raw nebo proteinové tyčinky. Například dnes jsem věděla, že mě čeká náročný den, tak jsem si dopředu uvařila mrkev s brokolicí a s cottage sýrem. Jinak miluju grilované kuře, ryby a avokádo, s tím bych si vystačila vlastně pořád.

To zní dobře. Ale přece jenom, hřešíš taky vůbec někdy?

Hřeším. Jestli mezi hříchy patří kafe, tak toho se vůbec vzdát neumím. Když si večer dáme drink, vínko, tak si k tomu zapálím cigárko. Ale jednou za čas, protože to prostě k večírku patří. Jím i kvalitní čokoládu a fungují mi i různé raw tyčinky a kuličky, které dovedou zahnat chuť na sladké. Myslím si však, že je ale lepší, než s tím bojovat, tak raději vyjít občas tělu také vstříc.

Leave a Reply