Recepty pro běžce: předzávodní veganské pappardelle z restaurace Spojka Karlín

Správná a vyvážená strava může velmi ovlivnit výkon u běhání. Sami o tom víme své. Proto jsme se spojili se šéfkuchařem Ondřejem Panošem z originální moderní restaurace Spojka v Karlíně, který pro nás připravil dva zajímavé recepty. Začínáme tím, který je ideální jako jídlo před závodem: veganské těstoviny s rajčaty a cuketou. Jednoduché, snadno stravitelné a lahodné! Další recept vás bude čekat příště!

Když jsme přišli do karlínské restaurace, hned nás zaujal designový interiér, který je moderní a přitom tam jsou krásně zakompované prvky přírody. Ze stropu je spuštěno 356 květináčů s čerstvými, zelenými rostlinami. Krásně jde vidět i do kuchyně, takže tady víte, co vám připravují. Spojka (www.spojka-karlin.cz) se hlásí ke zdravému životnímu stylu a k trendu, který nyní hýbe světem – k flexitariánství (maso se jí střídmě, a pokud už si ho dáváte, tak ať je z volných chovů a se zvířetem má být vždy šetrně zacházeno). Navíc je tu skvělá parta – velmi příjemná je tu vždy obsluha a velcí nadšenci tu jsou všichni, od manažerky restaurace Darii až po šéfkuchaře Ondřeje.

Dostali jsme se i přímo do kuchyně, kde jsme celé vaření viděli. V podání šéfkuchaře Ondry to byla kuchařská symfonie, vše bylo velmi jednoduché a výsledek jsme ochutnali – prostě jsme se oblizovali až za ušima.

Předzávodní pokrm: 4 porce

PAPPARDELLE S RAJČATY A CUKETOU – VEGANSKÉ

Ingredience:

  • 400g pappardelle sušené
  • 30ml olivový olej
  • 500g rajče
  • 80g šalotka
  • 10g česnek
  • 200g cuketa
  • 100g cukrový hrášek
  • 10g bazalka
  • cherry rajče žluté
  • sůl

Postup:

Rozehřejte olej na pánvi, přidejte nasekanou šalotku a restujte do měkka. Přidejte česnek, rajčata, cuketu a cukrový hrášek. Restujte dalších pár minut.

Mezitím si uvařte pappardelle v osolené vodě, přidejte ke směsi a dochuťte solí, pepřem a bazalkou.

Pak už jen: dobrou chuť!

 

 

Leave a Reply