Správná a vyvážená strava může velmi ovlivnit výkon u běhání. Sami o tom víme své. Proto jsme se spojili se šéfkuchařem Ondřejem Panošem z originální moderní restaurace Spojka v Karlíně, který pro nás připravil dva zajímavé recepty. Začínáme tím, který je ideální jako jídlo před závodem: veganské těstoviny s rajčaty a cuketou. Jednoduché, snadno stravitelné a lahodné! Další recept vás bude čekat příště!
Když jsme přišli do karlínské restaurace, hned nás zaujal designový interiér, který je moderní a přitom tam jsou krásně zakompované prvky přírody. Ze stropu je spuštěno 356 květináčů s čerstvými, zelenými rostlinami. Krásně jde vidět i do kuchyně, takže tady víte, co vám připravují. Spojka (www.spojka-karlin.cz) se hlásí ke zdravému životnímu stylu a k trendu, který nyní hýbe světem – k flexitariánství (maso se jí střídmě, a pokud už si ho dáváte, tak ať je z volných chovů a se zvířetem má být vždy šetrně zacházeno). Navíc je tu skvělá parta – velmi příjemná je tu vždy obsluha a velcí nadšenci tu jsou všichni, od manažerky restaurace Darii až po šéfkuchaře Ondřeje.
Dostali jsme se i přímo do kuchyně, kde jsme celé vaření viděli. V podání šéfkuchaře Ondry to byla kuchařská symfonie, vše bylo velmi jednoduché a výsledek jsme ochutnali – prostě jsme se oblizovali až za ušima.
Předzávodní pokrm: 4 porce
PAPPARDELLE S RAJČATY A CUKETOU – VEGANSKÉ
Ingredience:
- 400g pappardelle sušené
- 30ml olivový olej
- 500g rajče
- 80g šalotka
- 10g česnek
- 200g cuketa
- 100g cukrový hrášek
- 10g bazalka
- cherry rajče žluté
- sůl
Postup:
Rozehřejte olej na pánvi, přidejte nasekanou šalotku a restujte do měkka. Přidejte česnek, rajčata, cuketu a cukrový hrášek. Restujte dalších pár minut.
Mezitím si uvařte pappardelle v osolené vodě, přidejte ke směsi a dochuťte solí, pepřem a bazalkou.
Pak už jen: dobrou chuť!