7 věcí, které musíte vědět, než začnete randit s běžcem

Běžci jsou speciální skupina. My ale máme tu výhodu, že jsme v tom oba a tak si nemusíme co vyčítat. Jenže co když je z páru běžec jen jeden? Na co se připravit? Z naší zkušenosti je to toto:

Nejlepší téma hovoru – běh

Pokud vás běh moc nezajímá, tak toto téma ze zdvořilosti ani nenačínejte. Pokud na to zapomenete, připravte se na přednášku. Kdo běh miluje, neví, kdy o něm přestat mluvit. Plyne to z úst tak nějak samo a vždy je o čem mluvit.

Všude se povalující běžecké oblečení a boty

U běžců začne po určité době převažovat funkční oblečení nad normálním. A je všude – v kuchyni, v obýváku, v ložnici, stejně tak jako dostat se od dveří dále do bytu znamená prodrat se haldou všemožných běžeckých bot, o které se vždy málem přizabijete.

Dopředu naplánované víkendy

Jestli máte rádi romantické pobyty na zámku nebo wellnesu, skvělé, můžete si je užívat, ale musí se v okolí dobře běhat. Vy si budete užívat wellnes, partner zase běh. A v sezóně? Počítejte s tím, že se vše bude řídit podle termínů závodů. A že jich je!

Nohy? Ty nebudete chtít vidět!

Pokud partner běhá hodně, navíc nejlépe traily, často to odnesou nehty. Hrají všemi odstíny fialové až černé a někdy dokonce chybí úplně. Jednoduše slezou. Proto se na to připravte – chodidla běžce nejsou ničím příliš estetickým – i když u žen se dá hodně zamaskovat barevným lakem. A jak říká Soňa: „Poprvé jsem se před Michalem nestyděla vysvléct, ale vyzout.“ Naštěstí na to řekl: „Neboj se, já jsem na tom podobně.“ A taky že jo.

Připravte se fandit

Když váš protějšek závodí, tak se musí fandit. A pořádně. Zkrátka to jinak nejde. Vybavte se transparenty, hesly, třepetalkami a taky pořádným foťákem. Běžci fotky ze závodů milují, ale nesnáší platit za předražené oficiální fotografie.

Budete mít spoustu volného času

Mít běžce není jen samá nevýhoda. Běžci musí trénovat, a tak vám zbývá spousta času, ve kterém můžete provozovat své vlastní koníčky. Skvělou volbou je třeba fotografování, tím zabijete dvě mouchy jednou ranou. Naopak zcela nevhodný je jachting, protože po vodě se hodně špatně běhá.

Snadno vyřešíte všechny dárky

Máte problém s výběrem dárků? U běžce se vám to nestane. Prostě navštívíte první sportovní obchod v okolí, vyberete nějakou pěknou bundu, tričko, ledvinku v podstatě cokoliv a vězte, že rázem budete za tu největší hvězdu. Běžeckých věcí není nikdy dost.

Leave a Reply