Co dělat, když se vám fakt nechce jít běhat

Každý to známe – máme plán a vidinu cíle. Ale ne vždy to jde (hlavně skrze naši hlavu) snadno. Co dělat, abychom zase běhali rádi a bavilo nás to?   

Slibte si odměnu

Zní to zvláštně, ale funguje to: i když jste k sobě tvrdí, buďte k sobě zároveň i laskaví. To znamená jít opravdu běhat nebo cvičit, ale přitom můžete myslet na něco, co jste si dávno přáli. Může to být nějaká věc – třeba když za nějakou dobu splníte svůj cíl, tak si nadělit nové běžecké boty nebo za podařený trénink odměna v podobě dobrého jídla, (ale pozor, ne aby ste to přehnali, raději málo skvělého jídla, než hodně průměrného).

Mějte parťáka

Ve chvílích, kdy se nám fakt nechce jít běhat a přemáhá nás lenora, hodně pomůže ten druhý. Když vidíme, jak se chystá a připravuje, nedá nám to a jdeme s ním. Nakonec jsme po tréninku nabití energií a jsme rádi, že jsme šli. Pokud nemáte stejně zaměřeného partnera, pomůže kamarád nebo běžecký klub či skupina. Když se trénink domluví, tak se prostě jde a basta.

Svůj cíl veřejně ohlaste

Velmi pomáhá říct o svém záměru kamarádům nebo to rovnou rozhlásit na sociálních sítích. Pak vám to totiž nedovolí se na trénink vykašlat, protože chcete dosáhnout svého cíle, který pak od vás všichni očekávají. Může to být sice i trochu stresující, ale na některé jedince tento způsob skvěle funguje.

Foťte se

Ano, díky porovnání fotografií uvidíte progres, který byste normálně nezaznamenali. Nebojte se vystavit si na oči svoji fotografii, kdy jste měli pár kilo navíc a nebyli jste ve formě. Pak uvidíte, jak rádi trénovat zase půjdete.

Přihlaste se na závod

U nás funguje, když máme rok rozplánovaný zajímavými běžeckými závody. Vždy naše příprava směřuje k nim a postupně si i posouváme. Od kratších a méně náročných závodů a vzdáleností, až k těm delším a těžším, které jsou vrcholem běžecké sezóny. Skvěle to funguje a velice nás to motivuje. Když dobře zaběhneme závod, tak pak se těšíme na další a těžší, který nás posune zase dále.

Leave a Reply