Night Run Praha 2020: závod, který nám oběma „sedl“

Jako milovníci delších tratí se na městské „desítky“ se až tak moc nespecializujeme. Ale když už, tak už  – večerní Praha má své kouzlo, k tomu super atmosféra a hlavně plno skvělých lidí a kamarádů okolo. Co víc si přát, když nám to oběma ještě navíc parádně šlo?

„A nějaký běžecký závod nezkusíš? Teď jsem v televizi viděl pražský maraton a tam teda byla atmosféra!“ zeptal se mě před několika lety můj taťka, který jako kluk taky běhával a závodil. Na to jsem mu odvětila, že já přece běhám pro radost a že vůbec nejsem soutěžní typ.

Jenže to jsem se spletla a když začaly v běžeckém klubu chodit na závody všechny mé kamarádky, řekla jsem si, že to teda také zkusím – a mým prvním závodem v životě byl právě Night Run na Letné. Líbilo se mi, že nemusím nikam cestovat ( to se mi líbí pořád) a že jsem trať dobře znala z tréninků. To platí taky.

Nutrend tým v akci. Jirka i Sonička Ježkovi každého okamžitě nakazí skvělou náladou. Je radost se s nimi potkat!
Ježkovi se vždy hezky poslouchají. Oba jsou moc prima a sportovci tělem i duší. ( Foto: Night Run)
„Andula v běhu“ – tedy Andrejka Kaštánková je také členkou Nutrend týmu. Její rodina – manžel Petr a kluci jsou vždycky s ní. Všechny máme moc rádi a gratuleme jí k bronzu

Navíc se na závod přihlásilo spousta sportovců z našeho Nutrend týmu, tak to byla další věc, proč jsme sem chtěli jít. Určitě to znáte – když máte něco „za rohem“, tak vyrážíte na poslední chvíli. Tak tak jsme přiletěli na Letenskou pláň. Rychle vyzvednout čísla, se všemi se pozdravit a u stánku Nutrend se potkat s velmi milým párem – Soňkou a Jirkou Ježkovými, se kterými jsme skvěle zvládli rozcvičku pro všechny běžce na krátku traťů. Za hodinu po tom jsme rozcvičili i závodníky na desítku. Všude potkáváme známé a fanoušky, ale je čas chystat se na závod. Dávám si kousek tyčinky Voltage, rychle vystát frontu na záchod a jít na start.

Na startu 5 km Avon běhu pro zdravá prsa. Jirka a Sonička Ježkovi v první linii

Stojíme na startu, na obličeji roušky. Tentokrát nejdeme dozadu, ale stavíme se dopředu. Chceme rychle vystřelit. Roušky dolů, výstřel a běžíme. Je to paráda! Být v prvních liniích se ukázalo jako dobrá volba, protože neběžím v takovém velkém chumlu, který na úzkých cestičkách vždycky dost brzdil. Běží se dobře, ale za otočkou musím dávat pozor pod nohy. Je tady neosvětlená část, který je plná výmolů a zvlněného asfaltu od kořenů stromů a i když mám čelovku, není to moc vidět.

Do koridoru se jsme šli v rouškách, ty jsme si ale těsně před startem sundali
Čekání na start

Všichni víme, jaká jsem specialistka na pády a počtvrté mít rozbitá kolena a dlaně už jsem letos fakt nechtěla. Maličko mě to zpomaluje, ale jakmile naběhnu zase na lepší povrch, zrychluji. Pádím si to z kopce a makám do dlouhého, táhlého kopečka, který mi na mám prvním závodě dal pořádně zabrat. Rovinky se běží dobře, a tak nabíhám do druhého okruhu. Energii si dodávám Carbonexem, ten mi vyhovuje a funguje na kratších tratích. Druhé kolo odsýpá rychleji a běžím podle pocitu. Vůbec se dnes nedívám na hodinky. V cílové rovince makám.

Foto: PhotonHero.cz

Ufff, doběhla jsem! Ještě se ani nestihnu vydýchat, a už je u mně Míša s kamarády, vzájemně si blahopřejeme. Míša má nádherný čas – deset kiláků za 46 minut. Je nadšený a vrátila se mu chuť závodit. Viky, Kačka, Alenka a další kamarádi – s těmi je radost trávit čas. A jak jsem dopadla? Vyťukáváme do monitoru naše stratovní čísla a zjišťujeme, že jsem třetí! Oooo, to je paráda, jsem nadšená!

Foto: PhotonHero.cz
Šťastně v cíli. Boty Puma UltraRide nás hnaly jako divé
Se šéfem závodů Night Run – Tomášem Pavlem. Organizace pod jeho vedením byla na jedničku, navíc je to velký sympaťák

Na stupních vítězů je to nádherný pocit, který by mě nenapadl, že tady za pár let zažiji. Že se z prvního závodu se vyklube vášeň, že tu budu jako ve svém živlu – s kamarády, milovaným manželem, se svým Nutrend týmem ( ten si odváží tři bronzy: já beru jeden, Jirka Ježek druhý a třetí úžasná Andula v běhu ) by mne tenkrát nenapadlo. Domů odjíždíme šťastní. Bylo to fakt krásné!

Gratulace vítězům i všem, co běželi

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply